07.10.2024.

14:31

Foto: reuters

Sport

Haos u Kini! Novak nikad nije bio u ovakvoj situaciji

Četvrti teniser sveta na teren će izaći u utorak oko 12. 30 minuta, kao što je to bio slučaj za meč drugog kola. Međutim, Nole i dalje čeka ime rivala.

Kiša je napravila velike probleme organizatorima mastersa u Šangaju pa su skoro svi dueli koji su na programi bili u nedelju doloženi za ponedeljak. Srpski as će igrati protiv pobednika meča Flavio Koboli - Stan Vavrinka. 

Srpski as prethodno je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom savladao Amerikanca Aleksa Mikelsena. Ranije je Novak istakao da iako mu mastersi nisu prioritet u Šangaju želi da osvoji stotu titulu u karijeri i zato treba očekivati da srpski as iz meča u meč postepeno podiže formu. Nije briljirao na startu, ali bi bolju igru trebalo očekivati u trečem kolu.

Informer

- Bio je to prvi meč protiv Aleksa, gledao sam ga i nikada nisam igrao sa njim. Nisam ni ja igrao dugo i trebalo mi je malo da skinem rđu sa sebe, a on je bio agresivan i sjajno servirao. Za visokog igrača se dobro kreće, ne plaši se toga i zbog njegove igre je bilo gusto jer smo u oba seta imali napetu igru. Setimo se kada je bio onaj nec u drugom setu lako je moglo da bude 5:1, pa mi je drago što sam pobedio - rekao je Đoković.