07.10.2024.

17:35

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Sport

Novak dobio rivala! Đoković saznao protiv koga će igrati u trećem kolu Šangaja!

Zbog velikih padavina u Šangaju tokom proteklog vikenda, Nole je morao da sačeka dan više kako bi dobio rivala u narednoj rundi.

Koboli je do pobede nad šuvenim Švajcarcem došao nakon dva i po sata velike borbe, u meču u kojem su prva dva seta rešena u taj-brejku. U prvom, Sten je slavio tesno sa 8:6, dok je trenutno 30. igrač sveta uzvratio u drugom, poveo brzo sa 4:0 i potom osigurao taj-brejk rezultatom 7:4.

U odlučujućem trećem setu, mladi Italijan je zaigrao mnogo sigurnije, napravio brejk i priveo meč kraju rezultatom 6:3, čime je eliminisao Vavrinku i obezbedio duel sa Đokovićem.

Iako su mnogi ljubitelji tenisa priželjkivali još jedan klasik između Srbina i Švajcarca, Koboli je svojim iznenađujućim trijumfom pomrsio planove. Italijana sada čeka najteži mogući izazov – duel sa rekorderom po broju grend slem titula.

Očekuje se da će naš as, nakon dodatnog dana odmora, biti potpuno spreman da odmeri snage sa momkom iz Rima i tako potvrdi dominaciju u Šangaju.

Meč između Đokovića i Kobolija zakazan je za utorak i neće početi pred 12.30, a svi pogledi biće uprti u Novakovu borbu za još jedan trofej na masters turnirima.