08.10.2024.

06:23

Foto: epaimages

Sport

Pažnja, danas igra Nole! Evo kad nastavlja pohod ka 100. tituli u karijeri

Najbolji teniser ikada u drugom kolu pobedio Amerikanca Mikelsena sa 2:0 u setovima, a u trećem kolu ga očekuje Flavio Koboli, koji je u tri seta pobedio Stana Vavrinku, sa 6:7 (6), 7:6 (4), 6:3.

Njihov duel na programu je oko 12.30 časova po srednjoevropskom vremenu, uz direktan prenos na kanalima Sportkluba, a tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu. Nole je apolutni favorit, kvota na pobedu četvrtog tenisera sveta je 1,13, a na Italijana 7,5.

- Novak je moj idol. Kada sam počeo da se bavim tenisom, gledao sam njegove mečeve, sada i dalje idem na spavanje gledajući njegove udarce. Radujem se susretu sa njim, želim da uživam u svakom poenu - rekao je Koboli pred duel sa Srbinom.

Informer

Podsećamo, njegov duel sa Stenom Vavrinkom obeležio je veliki skandal. Koboli je u trećem setu napravio brejk u drugom gemu, što će se ispostaviti i kao dovoljno da dođe do trijumfa. Ali brejk je usledio posle velike sudijske greške. Vavrinka je osvojio prvi poen u ovom gemu, kada je glavni sudija Karlos Bernardes morao da zatraši elektrolite za Flavija Kobolija. Potom je Italijan osvojio drugi poen u gemu, kada je sudija rekao da je rezultat 30:0 za Italijana umesto 15:15. Niko nije ni obratio pažnju, a Italija nje ovaj gem priveo u svoju korist i tako došao i do pobede u ovom meču.