08.10.2024.

13:43

Foto: reuters

Sport

Teniski čas za plasman u osminu finala! Nole plesao po terenu, Italijan delovao kao početnik

Novak drugi duel u kineskom velegradu trajao je samo sat vremena i četiri minuta. Može se reći da je ovo bio teniski čas koji je velikan održaoo svom mlađem kolegi.

Novak nije briljirao u prvom meču protiv Amerikanca Aleksa Mikelsena, ipak današnji perfomansom je dokazao svojim navijačima da ne bi trebalo da budu nimalo skeptični. Plesao je Srbin po terenu, protivnik je naspram njega delovao kao totalni početnik.

Od samog početka susreta bilo je jasno ko je gazda na terenu. Nole je imao sigurne servis, slao je prave udarce na koje Kobili nije imao adekvatan odgovor. Nismo gledali preterano duge razmene, a gemovi su trajali uglavno kratko.

Primetno je bilo da je najveća rak rana Italijanu njegov drugi servis. Nije osećao sigurno prilikom njega, a odmah je stigla kazna od čoveka koji ima najbolji ritern u istoriji "belog sporta".

Napravio je Novak dva brejka i tako za samo 29 minuta igre uspeo da osvoji prvi set i da jasno da do znanja trenutno 30. reketu planete da nema nameru tako rano da pakuje kofere i napusti Šangaj.

Ušao je Koboli nešto opušteniji u drugi set, delovao je sigurnije, osvojio je dva gema na svoj servi, ali već kod trećeg je posustao. Najbolji teniser svih vremena ga je prosto šetao po terenu, a do svog prvog brejka u drugom setu došao je tako što je na fantastičan način pogodio liniju, dok je Italijan ostao ukupan u mestu.

Trudio se Koboli onoliko koliko je mogao. U sedmom gemu je spasao dve brejk lopte, ali kod treće Novak je uspeo da napravio fenomenalni lob koji Italijan nije mogao da stigne. Srbin je u ovom duelu delovao poput nekog mađioničara koji servira novi uspešan trik u trenutku kada se niko ne nada. 

Može se reći da je ovo bio jedan impresiviniji nastupa Novaka Đokovića u tekućoj godini. Briljantnom igrom je poslao poruku Janiku Sineru i Karlos Alkarazu da je u Šangaj došao da podigne pehar.

U osmini finala Šangaja, Novak Đoković će igrati protiv Romana Safijulina koji je savaladao Frensisa Tijafoa.