09.10.2024.

07:53

Foto: EPAIMAGES

Sport

Niko nije primetio! Ovaj čovek nije sa Đokovićem u Šangaju

Posle raskida saradnje sa Goranom Ivaniševićem četvrti teniser sveta nije doveo novog trenera, ali je uglavim imao nekoga sa kim se pripremao i radio pred turnire i tokom takmičenja. Nakon Nenada Zimonjića, sa našim asom je bio Boris Bošnjaković. Međutim, ni on sada nije sa našim teniserom u Kini.

Nole bez trenera

Za sada sve funkcioniše kako treba, videćemo, možda i sezonu okonča bez trenera. Sa Novakom je tokom takmičenja u Šangaju Karlos Gomez Erera, koji ga prati u stopu. Dugo je bio paring partner našem teniseru, ali je tokom prošle sezone obavljao funkciju trenera na pojedinim turnirima. 

Informer

Novak Đoković bez trenera u Kini

Zahuktala se ATP trka

Odradio je do sada Novak u Šangaju posao sa čistom desetkom, ali treba biti iskren i priznati da nije baš imao dostojnog rivala. U svakom slučaju Nole jurio 100. trofej u karijeri, koji bi mu verovatno obezbedio vizu za Završni masters u Torinu. U ovom momentu ima 3.360 bodova u ATP trci i potencijalno bi mogao da stigne čak do 4.260 ukoliko osvoji titulu. Time bi preskočio Kaspera Ruda (3.805) i Andreja Rubljova (3.580), i pobegne Aleksu de Minoru (3.305). U slučaju da Tejlor Fric podbaci mogao bi praktično i njega da prestigne u toj ATP trci i onda gotovo izvesno obezbedi plasman u Torino. 

Važno je da Đoković podiže nivo igre iz meča u meč, protiv Italijana je bio mnogi bolji nego na startu u duelu s Amerikancem. Svestan je i Nole da nije na nivou koji od njega svi očekuju, da je zarđao, nije igrao od Ju-Es opena, a i ove sezone nije odigrao mnogo mečeva, pa mu znači svaki minut koji provede na terenu. Pobede mu svakako ulivaju samopouzdanje, a videćemo kako će izgledati protiv ozbiljnijih rivala.

- Dobro se osećam. Verujem da mi pomaže činjenica da sam igrao malo turnira i da sam zato svež. Mogu da izdržim duge partije i ono što sledi. Dobro se oporavljam, nekoliko dana pauze takođe pomaže mom telu. Sa druge strane, nije idealno imati dva slobodna dana kao sada, ne želim da pravim duge pauze. Dobro se osećam i jedva čekam naredni meč - kazao je srpski teniser posle plasmana u osminu finala.

Informer

Ukoliko Đoković odradi posao na najbolji mogući način o četvrtom kolu, u četvrtfinalu bi ga sačekao bolji iz duela Grigora Dimitrova i Jakuba Menšika, dok bi mu projektovani rival u polufinalu bio Tejlor Fric ili Holger Rune, svakako rivali koji bi mogli da daju pravu sliku njegovih trenutnih mogućnosti. Što se tiče samog finala, u igri je mnogo imena, Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas...