09.10.2024.

12:36

Foto: reuters

Sport

Kraj: Novak u četvrtfinalu Šangaja

 

UŽIVO:

DRUGI SET

6:2 - Veza je Novak tri poena, a zatim je iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u četvtfinale, posle 72 minuta igre.

5:2 - Ostao je Safijulin u meču! Sada je Rus sjajno servirao, imao je Novak 30:30, ali sledeća dva poena su pripala protivniku!

5:1 . Još jedan siguran gem najboljeg teniser svih vremena! Sada će Roman Safijulin servirati za opstanak u meču!

4:1 - Novi brejk! Safuijilin je gem počeo duplom servis greškom, a Novak je u svakom poenu bio maksimalno skoncentrisan!

3:1 - Bio je ovo jedan od dinamičnijih gemova u meču. Gledali smo oštre i duge razmene, a Safuijilin je imao brejk šansu, ipak spasao je to Novak, zatim je poveo sa 3:1.

2:1 - Osvaja Roman Safijulin prvi gem u ovom setu! Sada je bio dosta sigurniji i opušteniji, izgubio je samo jedan poen!

2:0  - Potvrdio je brejk Nole! Sigurna igra našeg asa!

1:0 - Nole odmah pravi brejk! Safujilina je izgledao dekocentrisao gubitak prvog seta! Novak je to maksimalno iskoristio!

PRVI SET:

6:3 - Nije ovo bio lak gem! Ponovo je Safijulin pružio snažan otpor, međutim imao je dva sjajna udarca forhendom Novak, a i servis ga je služio, tako da je posle 40 minuta osvojio prvi set.

5:3 - BREJK! Novak je konačno uspeo! Sjajno je plasirao udarce Srbin, sve vreme je nametao ritam i tako je slomio otpor protivnika koji je danas jako dobro igrački raspoložen.

4:3 - Bio je Novak taj koji diktira ritam sve vreme. Osvajao je poene bez prevelikih problema i tako stigao do nove prednosti

3:3 - Siguran je Roman Safijulin! Odlično igra na svoj servis, uzeo je Nole dva poena, ali to nije bilo dovoljno.

3:2 - Spasao je Novak sada dve brejk lopte! Nije dobro počeo gem po Srbin, napravio je čak i duplu servis grešku, međutim u pravo vreme je proradio servis i Đoković je stigao do  gema.

2:2 - Safijulin je sada odradio perfektan gem! Nije mogao Novak da nađe pravo rešenje za njegovu igru. Bez izgubljenog poena Rus je stigao do gema.

2:1 - Vezao je tri poena Novak, zatim je protivnik uzvartio sa dva poena, međutim sjajno se snašao Nole, Safijulin je poslao loptu u mrežu i Đokovićevu je pripao gem.

1:1 - Đoković je imao jednu brejk loptu, ipak na neverovatan je Safijulin to spasao pogodivši liniju, onda je uzeo sledeća dva poena i stigao do izjednačenja u gemovima.

1:0 - Novak je prvi servira i iskoristio je to na najbolji mogući način! Srbin je bez izgubljenog poena dobio prvi gem. Svaki prvi servis mu je bio uspešan.

12.30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Novaka Đokovića i Roman Safijulina.