09.10.2024.

18:46

Foto: reuters

Sport

Dobro se znamo! Đoković protiv svog učenika za polufinale Šangaja!

Odmarao je Novak Đoković nakon rane eliminacije na Ju-Es openu i izgleda dobro napunio baterije. Bez većih problema srpski teniser stigao je do četvrtfinala Šangaja pošto je danas rutinski nadigrao Romana Safijulina. Najbolji svih vremena sutra će imati dan odmora, a onda ga u borbi za polufinale očekuje duel protiv talentovanog Čeha - Jakuba Menšika. 

Iako se Novaku u četvrtfinalu "crtao" potencijalni duel protiv dobrog prijatelja iz Bugarske - Grigora Dimitrova, mladi Čeh režirao je veliko iznenađenje i savladao favorizovanog rivala. Biće to sjajna prilika za 19-godišnjaka da ukrsti rekete protiv najboljeg svih vremena, a u najavi meča Đoković ističe da je nekoliko puta već trenirao sa Menšikom. 

- Imali smo u prošlosti nekoliko puta po nedelju dana treninga u Beogradu, dolazio je da igra na Srbija openu, na šljaci. Pratio sam njegov razvoj, stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu pomogao savetima, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, oni su sjajni ljudi. Uzbuđen sam što mu ide tako dobro. Oduvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od vrhunskih svetskih igrača. On radi na tome u ovom trenutku - rekao je Novak Đoković. 

Menšik je pobedio Dimitrova sa 3:1 (6:3, 3.6, 6:4), a budući da je već nekoliko puta trenirao sa Novakom malo je oružja kojima bi mogao da iznenadi najboljeg tenisera svih vremena. 

- Visok je, ima jak servis, ali uopšte dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizio ovde, Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti!