10.10.2024.

10:07

Foto: epaimages

Sport

Đoković u Kini uradio što nije niko! Na ovo je ponosan (FOTO)

Četvrti teniser sveta je u osmini finala eliminisao Rusa Romana Safijulina postao prvi teniser koji se čak 10 puta plasirao u četvrtfinale mastersa u Šangaju od momenta kada je on prvi put igran 2009. godine.

Pored toga, Novaku će ovo biti čak 95. četvrtfinale nekog mastersa. Na taj podatak posebno je ponosan, pa ga je podelio na društvenim mrežama.

U četvrtfinalu će ga čekati 19-godišnji Čeh Jakub Menšik, 65. na ATP listi. 

Pre dve godine Novak se pripremao za turnire zajedno sa Menšikom, koji mu je bio gost u Crnoj Gor. Čeh je ove sezone pobedio Grigora Dimitrova i Andreja Rubljova i pokazao da bi mogao izuzetno da napreduje tokom naredne godine

- Moja teniska inspiracija je Novak Đoković. Bez njega ja ne bih bio ovde, zbog njega sam počeo da igram tenis, on je moja najveći idol - pričao je Menšik.

I Nole smatra da Čeh ima potencijal za vrh.

 Pratio sam njegov razvoj, stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu pomogao savetima, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, oni su sjajni ljudi. Uzbuđen sam što mu ide tako dobro. Oduvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od vrhunskih svetskih igrača. On radi na tome u ovom trenutku - kazao je Novak.