10.10.2024.

18:19

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Sport

Emotivni Đoković otvorio dušu Nadalu! Rafa, dolazim kod tebe u Španiju!

Rafael Nadal je u četvrtak obznanio da će na kraju tekuće sezone okončati karijeru i posvetiti se nekim drugim stvarima u životu. Tim povodom, Novak Đoković je postavio objavu na svom Instagram nalogu, na kome je uz nekoliko zajedničkih fotografija sa Špancem napisao i emotivnu poruku:

"Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbenost će se učiti decenijama. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Samo ti znaš šta si morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte", piše u objavi.

Đoković se potom zahvalio Nadalu i priznao da je upravo on najviše uticao na njega kao igrača:

"Hvala ti što si me toliko puta gurao do same granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoja strast za predstavljanjem Španije je uvek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvezdanoj karijeri", napisao je Nole.

Iako je pre 2011. godine poprilično zaostajao po broju trofeja za Rafaelom Nadalom, Novak Đoković ga je vremenom "prešišao" u skoro svakom segmentu koji određuje ko je uspešniji teniser. Srbin ima više međusobnih pobeda u odnosu na Španca, više Grend slem titula, više Masters trofeja i utisak je da je to popularnom Rafi jako smetalo.