11.10.2024.

15:17

Foto: REUTERS/Tingshu Wang

Sport

Ne znam šta da mislim o tome! Đoković još jednom pričao o Nadalu!

Pošto je savladao Jakuba Menšika u četvrtfinalu ATP turnira u Šangaju, Novak Đoković je pred publikom na stadionu dao izjavu.

Prvo je analizirao meč sa spomenutim Čehom:

- Prsa u prsa do poslednjeg gema. Imao sam sreću da pronađem servis, asovi su pomogli. On je odigrao dobar taj-brejk, ja sam bio veoma loš. Ostao sam pribran, dobro počeo u drugom setu, osetio sam da smo imali fizičke krize... Bila je velika borba, puno dugih razmena, a meč je trajao skoro 2 i po sata.

Za Menšika je imao samo reči hvale:

- Vrlo neizvestan meč, od početka sam znao da će biti veoma teško. Jakub ima veoma precizan i jak servis, visok, dobro se kreće za svoju visinu, ima ravan bekhend, prava češka škola, dosta je napredovao na forhendu, pratio sam njegov razvoj kao juniora još na Australijan openu i pozvao ga nekoliko puta - rekao je Nole, pa u istom dahu nastavio:

- Trenirali smo zajedno u Srbiji i Crnoj Gori, sjajan momak, doalzi iz veoma pristojne i kulturne familije. ;islim da će budućnost za njega biti veoma dobra. Moj bivši fizioterapeut je sada sa njim, u dobrim je rukama, želim mu sve najbolje.

Đoković je jedini preostali član "velike trojke", evo kako je prokomentarisao kraj karijere Rafaela Nadala:

- Stavio sam post na Instagramu. Mislio sam svaku reč koju sam napiosao. Moj najveći rival, on je najviše uiticao na mene i moju karijeru. Znali smo da će taj trenutak da dođe uskoro, pre nego kasnije, ali opet, bio je šok kada je zvanično to rekao. Kao i za Rodžera i Endija. Malo previše za mene, ne znam šta da mislim o svemu tome. Deo mene je otišao sa njima.

Novak Đoković će se u polufinalu turnira u Šangaju sastati sa Tejlorom Fricom, a taj meč je na programu u subotu od 13 časova.