11.10.2024.

21:30

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Sport

Hrvat kao iz topa: Novak je najveći sportista svih vremena!

Debata ko je najbolji teniser svih vremena više ne postoji. Rekordi koje je postavio Novak Đoković govore sami za sebe i srpskom majstoru daju za pravo da se naziva najvećim. Kada govorimo o svim sportistima, situacija je značajno drugačija budući da nije isto biti individualac ili učesnik kolektivnog sporta. 

U tom slučaju subjektivni osećaj presudan je kada govorimo o tome ko je najbolji sportista svih vremena. No, i u tom segmentu mnogo glasova sigurno bi dobio Novak Đoković, a danas je to priznao i hrvatski reprezentativac - Joško Gvardiol. 

As Mančester sitija važi za jednog od najboljih defanzivaca današnjice, a iako pored sebe u reprezentaciji ima Luku Modrića, na pitanje ko je najbolji sportista svih vremena imao je jasan odgovor - Novak Đoković! 

Informer

 

- Ima toliko vrhunskih sportista... Ako izuzmem fudbal, Novak Đoković je najveći svih vremena! Osvojio je sve što se može osvojiti - rekao je Joško Gvardiol. 

Hrvatski fudbaler gostovao je u emsiji "Pro Direct: Soccer", a u mnoštvu brzih pitanja, našlo se i jedno posvećeno Đokoviću.