13.10.2024.

05:44

Foto: REUTERS/Tingshu Wang

Sport

Auuu, kako Nole, kako? Ovim potezom je uplašio Sinera, planeta je zanemela (VIDEO)

Naš as je protiv Tejlora Frica u polufinalu pokaza da još nije za penziju, mada ima 37 godina. Za njega godine nisu prepreka da na terenu pravi magiju i podiže navijače na noge. 

U jednom gemu protiv Frica, Nole je sve ostavio bez teksta. Potvrdio je još jendom zašto ga zovu Spajdermen. Umalo je napravio špagu i pogodio paralelu kako samo on zna. navijači su se prvo uhvatili za glavu jer niko nije verovaon da će ispeti da stigne loptu a onda su suledile ovacije.

Na putu do fibala izgubio je samo set. Na startu takmičenja je je eliminisao Aleksa Mičelsona 6:7, 6:7, pa u narednom kolu Flavija Kobolija 6:1, 6:2. U osmini filana njegov protivnik je bio Rus Roman Safiulin, a rezultat je na kraju iznosio 6:3, 6:2 u korist Srbina. U borbi za polufinala na megdan mu je izašao Jakub Menšik, 65. igrač sveta. Đoković je izgubio jedan set ali je slavio posle preokreta. 6:7,6:1, 6:4. Srbin je Tejlora Frica u polufinalu dobio sa 6:4, 7:6. 

Informer

Đoković sad juri  jubilarnu 100. titulu u karijeri. Na ovom turniru, Novak je slavio svaki put kada je učestvovao - četiri puta, a vratio se posle pet godina u Šangaj. Ove godine bez trofeja, osim naravno zlata na Olimpijskim igrama, a Janik je osvojio Australijan open i Ju-Es open, a slavio je i na mastersima u Majamiju i Sinsinatiju, kao i na turnirima u Roterdamu i Haleu.

Što se tiče međusobnog skora, Nole je vodi 4:3, ali je Siner bio bolji na poslednja dva okršaja, u polufinalu Australijan opena i Dejvis kupa. Vreme je da mu se Nole revanšira.