16.10.2024.

14:47

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Sport

Đoković je na svakom turniru autsajder! Oglasio se Novakov dežurni kritičar!

Novak Đoković je u specifičnoj fazi karijere. Osvojio je sve što je mogao, pa se kod njega najviše postavlja pitanje motivacije, a ne kvaliteta ili fizičke pripremljenosti.

Zbog toga je odlučio da igra samo na velikim turnirima, što znači da će osvajanje titula drastično da se proredi. 

Na ovu temu je govorio Tod Vudbridž, legendarni dubl teniser, koji je osvojio 16 grend slem titula. Kako je rekao Australijanac, Đoković će na svakom turniru ubuduće biti autsajder:

- Đoković je ušao u vrlo drugačiju i neobičnu fazu svoje karijere jer je odlučio da ne igra mnogo turnira i da se fokusira na velike turnire. Zapravo, dolazi kao autsajder među svim favoritima o kojima redovno govorimo ove godine. Takođe, nije osvojio nijedan veliki turnir ove godine. Mislim da će mu to verovatno pružiti određenu slobodu u pristupu igri i da će uživati u ovoj novoj eri.

Vudbridž je poznat kao redovni kritičar Novaka Đokovića, a ostaće upamćen po skandaloznoj izjavi iz 2019. godine, kada je rekao da Nole pati da bude voljen:

- Novak je žrtva svoje želje da bude voljen, više nego što dopušta ljudima da ga vole. On to traži. U polufinalu ste mogli da vidite kako navijačima pokazuje uvo. Roberto Bautista Agut je odigrao sjajan poen i publika je to cenila, ali je Đoković želeo da aplauz za njega bude glasniji. To je bizarno ponašanje. On je neverovatan igrač, ali ne mora da ide tim putem, da pati da njemu aplaudiraju jače.