17.10.2024.

06:48

Foto: Reuters

Sport

Novače, čeka te džak para! Na stolu su milioni, Saudijci ga obasipaju novcem

Italijan je na startu takmičenja deklasirao Danila Medvedeva, prepustio mu je samo tri gema 6:0, 6:3, pa će se sa najboljim teniserom ikada boriti za finale egzibicije.

Gledaće navijači u Rijadu reprizu finala mastersa u Šangaju. Noletu će ovo biti jedno od tri poslednja takmičenja u godini, pošto ga do kraja očekuju i masters u Parizu i najverovatnije Završni masters u Torinu. Ovo će Srbinu i Italijanu biti deveti međusobni duel, a Siner ima tri trijumfa u nizu, pa Nole ima šansu da mu se revanšira konačno i okonča Sinerovu seriju. 

Takođe, igraće naš as za milione. Svaki učesnik je dobio 1.500.000 dolara, a osvajač titule bi mogao da zaradi i 6.000.000. To je najveća nagrada u istoriji tenisa.

Ne sumnjamo da će Nole i Janik prirediti spektakl, a drugi meč igraće Rafael Nadal i Karlos Alkaraz koji je bio bolji od Holgera Runea (6:4, 6:2). Finale (20.00) i duel za treće mesto (18.30) zakazani su za subotu.

Nole je oduševljen što je deo spektakla u Rijadu.

- Kraljevina Saudijska Arabija je zaljubljena u tenis, prošle godine sam igrao sa Alkarazom u Rijadu, a sada imamo turnir "Šest kraljeva", koji obećava i koji će definitivnio biti jedan od najuzbujdiviji turnira  koje smo videli poslednjih godina. Šest neverovatnh igrača jedan protiv drugog. Sećam se, sa Karlosom kada sam igrao prošle godine u Rijadu, na drugom događaju, bilo je krcato. Ovaj turnir je takođe spektakularan, radujem mu se i nadam se da će mnogo dece dobiti insipiraciju, jer je drugačije kada gledate svoje idole na TV, a potpuno drugo kada je uživo. Rijad se razvija, raste, ima mogućnosti, poslednjih godina bio je domaćin nekim ogromnim sportskim događajima i mi smo ponosni što imamo i velike teniske mečeve ovde - poručio je Novak.