17.10.2024.

21:57

Foto: EPA Images

Sport

Evo koliko je novca zaradio Đoković uprkos porazu od Sinera

Novak Đoković izgubio je od Janika Sinera sa 2:1 u setovima, a taj meč bio je sve samo ne prijateljski ili egzibicioni. Teniseri jesu počeli u nešto lakšem tempu na startu, ali drugi i treći set bili su prava teniska poezija i okršaj dostojan finala nekog prestižnijeg turnira.

Novak je uprkos porazu zaradio ozbiljnu svotu novca. Naime, kako je najavljeno još uoči turnira, svaki učesnik egzibicije u Saudijskoj Arabiji imaće zagarantovanih 1.500.000 dolara. To sigurno dobijaju svi teniseri koji učestvuju, s tim da pobedniku ide nagrada od 6.000.000 dolara! To je najveća nagrada u istoriji tenisa, ali očigledno je da su organizatori na taj način pokušali da privuku tenisku publiku.

Ali i najveća imena ovog sporta!

Informer

Na turniru, osim Đokovića i Sinera, još učestvuju Karlos Alkaraz i Rafael Nadal, dok su ranije ispali Danil Medvedev i Holger Rune.

Novak je uoči ovog turnira poručio da mu je čast što će učestvovati.

Kraljevina Saudijska Arabija je zaljubljena u tenis, prošle godine sam igrao sa Alkarazom u Rijadu, a sada imamo turnir "Šest kraljeva", koji obećava i koji će definitivnio biti jedan od najuzbujdiviji turnira  koje smo videli poslednjih godina. Šest neverovatnh igrača jedan protiv drugog - govorio je Nole uoči turnira.