18.10.2024.

09:54

Foto: EPA Images

Sport

Novak odjavio Australijance! Čuveni turnir neće biti isti bez Đokovića! (FOTO)

Izostanak srpskog šampiona, kao i drugih velikih zvezda poput Karlosa Alkarasa, Janika Sinera i Danila Medvedeva, postavlja pitanje kako će turnir privući publiku bez najvećih imena svetskog tenisa.

Iako je Đoković prošle godine nastupao na Junajted kupu, Srbija nije uspela da prođe grupnu fazu, a ove godine odlučio je da preskoči ovo takmičenje. Njegov plan priprema za Australijan open ostaje nepoznat, ali se spekuliše da bi mogao učestvovati na nekom od drugih turnira pre Melburna.

Na turniru će učestvovati selekcije SAD, Poljske, Grčke, Italije, Kine, Nemačke, Kazahstana, Velike Britanije, Kanade, Češke, Francuske, Australije, Brazila, Španije, Norveške i Švajcarske, dok će dve ekipe biti naknadno poznate. Turnir će se održati od 27. decembra do 5. januara u Pertu i Sidneju, sa finalom u Sidneju. Žreb je zakazan za ponedeljak.

Nedostatak najvećih zvezda postavlja izazov organizatorima koji će se suočiti sa znatno manjim interesovanjem publike, a kako će se to odraziti na sam turnir, ostaje da se vidi.