21.10.2024.

19:14

Foto: Reuters

Sport

Kraj sezone za Noleta?! Srbin odustao od mastersa u Parizu!

Nije se Novak Đoković (37) još oglasio i potvrdio ovu vest, ali prema informacijama "Sport kluba", on je već odlučio da ne putuje u Pariz, gde je trebao da brani trofej osvojen prošle godine.

Trenutno četvrti reket sveta je, posle učešća na mastersu u Šangaju i poraza u finalu od Janika Sinera, produžio za Saudijsku Arabiju. Tamo je učestvovao na egzibicionom turniru u Rijadu, pod nazivom "Šest kraljeva", zajedno sa Sinerom, Karlosom Alkarazom, Rafaelom Nadalom, Danilom Medvedevim i Holgerom Runeom.

I upravo je protiv Rafe, svog najvećeg rivala, odigrao poslednji meč kada je slavio sa 6:2, 7:6. Tada je Nole i novinarima rekao da još nije doneo odluku o tome gde će i da li će negde igrati u finišu sezone, pre svega, na mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu. Jedino je sigurno bilo da se neće pojaviti na predstojećem turniru u Beogradu iz serije 250.

Izgleda da je sada i to rešeno, pošto je Srbin odlučio da preskoči turnir u "Bersiju", koji je u karijeri osvajao čak sedam puta i po tome je apsolutni rekorder. I u 2023. je tamo slavio, srušio je Grigora Dimitrova u finalu, što sada znači da će ostati bez 1.000 bodova. A, ukoliko se ne pojavi ni u Italiji, neće odbraniti ni 1.500 ATP poena.

Informer

Novak Đoković sa trofejom iz Pariza

Kako sada stvari stoje, ukoliko ne dođe do nekih promena, Novaka Đokovića bismo naredni put mogli da gledamo tek na Australijan openu, čiji je početak predviđen za 12. januar 2025.