28.10.2024.

06:15

Foto: reuters

Sport

Đoković odsvirao kraj? Iznenađujući potez pred ključnu nedelju

Međutim, niša više ne zavisi od našeg tenisera, koji trenutno uživa na Maldivima i ne interesuje ga preterano šta se dešava u ATP tri. To samo može naš teniser, da uživa na plaži dok se drugi bore za turnir na kom će igrati osam najboljih tenisera u sezoni, što je mnoge iznenadilo. 

Odustao je Novak od mastersa u Parizu i potvrdio ono što je rekao nedavno, da ga ne zanima igranje u Torinu. Međutim, ukoliko mu budu išli na ruku rezultati rivala, trenutno je tako, možda ipak obezbedi plasman, a samo od njega zavisi da li će igrati. Čak i da se kvalifikuje za takmičenje u Torinu ima opciju da se povuče. S obzirom na to da uživa s porodicom na odmoru, deluje da je Nole završio sezonu, ali se njegovi navijači i dalje nadaju da će ga ipak videti na terenu do kraja 2024. godine.

Informer

Kako stroje stvari u ATP trci koja se boduje za Torino? Aleks De Minor nije uspeo da trijumfuje u Beču, pa je i dalje deveti u ATP trci, a Đoković šesti. Nole ima 3,910 bodova, potom slede Kasper Rud sa 3,855 bodova i Andrej Rubljov koji ima 3,720 bodova, dok je Australijanac na 3,555 poena. Šansu vrebaju i Grigor Dimitrov (3.150), Tomi Pol (3.135), Stefanos Cicipas (2.975)...

Imali su Novakovi rivali šansu da mu priprete tokom minule nedelje, ali su svi podbacili, pa mu i dalje gledaju u leđa. Međutim, sledi masters u Parizu, gde učestvuju svi oni osim Đokovića. Čeka ga verovatno odlučujuća nedelja, kada će sve biti poznato, a ništa ne zavisi od najboljeg tenisera ikada. Nadamo se da će što pre takmičenje završiti Rus, Norvežanin i Australijanac i tako pomoći da Nole izbori plasman na Završni masters. Takođe, pre Torina osim Pariza igraju se turniri iz serije 250 u Beogradu i Monpeljeu, pa je u igri 1250 bodova.