08.07.2024.

10:20

Foto: profimedia

Sport

Partizanovo pojačanje igra Olimpijske igre! Francuzi "da se smrzneš"!

Uspeo je selektor Vensan Kole da okupi najbolje što "galski petlovi" imaju u ovom trenutku i najavio žestoku borbu za neko od odličja sa ostalim favoritima.

Očigledno im je teško pao debakl u Manili prošlog leta na Mundobasketu, pa su najveću smotru sportista u svojoj prestonici shvatili ozbiljno. 

Informer

Francuska košarkaška reprezentacija

Francuzima će okosnicu tima činiti "vanzemeljac" Viktor Vembanjama, zajedno sa NBA asovima poput Rudija Gobera, Evana Furnijea i Nikole Batuma. 

Naravno, tu je i Matijas Lesor, koji je iza sebe ostavio jednu od najboljih sezona u karijeri osvojivši Evroligu sa Panatinaikosom. 

Informer

"Tornjevi" Francuza - Rudi Gober i Viktor Vembanjama

Može Kole da računa i na izuzetne "rola" igrače u ovakvom sastavu. Geršon Jabusele i Frenk Nilikina.

Doskorašnji NBA, a sada igrač Partizana uspeo je da se izbori za mesto u paklenoj konkurencji i tako obezbedi treće veliko takmičenje sa nacionalnim timom. 

Francuski dres nosio je na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini i 2021. na Olimpijskim igrama u Japanu.

Informer

Lesor i Nilikina sa bronzom iz Kine 2019.

"Galski petlovi" su smešteni u grupu B zajedno sa Nemačkom, Brazilom i Japanom. Podsetimo, sistem takmičenja je takav da će 12 reprezentacija biti podeljeno u tri grupe sa po četiri tima, a plasman u četvrtfinale izboriće sve prvoplasirane i drugoplasirane selekcije, kao i dve najbolje trećeplasirane.

SPISAK FRANCUZA ZA OI:

Rudi Gober (Minesota), Viktor Vembanjama (San Antonio), Evan Furnije (Detroit), Nikola Batum (Filadelfija), Bilal Kulibali (Vašington), Frenk Nilikina (Partizan Mozzart Bet), Geršon Jabusele (Real Madrid), Matijas Lesor (Panatinaikos), Ajzea Kordinije (Virtus Bolonja), Nando De Kolo (Asvel), Endrju Albisi (Gran Kanarija) i Metju Strazel (Monako).