09.07.2024.

17:55

Foto: Starsportphoto©

Sport

Legenda srpske košarke poručuje: Imamo šansu protiv Amera!

Američki "Drim tim" igraće u grupi zajedno sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom, tako da je "orlovima" Svetislava Pešića zagarantovan makar jedan duel sa najvećim zvezdama NBA lige. Rakočević se oglasio na društvenoj mreži "x" i istakao u čemu će biti prednost evropskih reprezentacija.

"Amerikanci po imenima imaju najjači sastav na OI i favoriti su. Ali s obzirom na to da se igra po FIBA pravilima suđenja, da su dimenzije terena drugačije i da se igra osam minuta kraće, evropske reprezentacije u tom smislu imaju prednost i svakako nisu bez sanši. U prvom redu mislim na Srbiju i Francusku", stoji u objavi nekadašnjeg košarkaša Minesote.

Rakočević je istakao i ono što bi, prema njegovom mišljenju, moglo da predstavlja slabost u igri tima koji će sa klupe predvoditi Stiv Ker.

"Veću slabost američkog tima (koju bi protivnici mogli da eksploatišu) vidim u odbrani od "pik en rol" situacija jer njihovi centri nisu naviknuti da po 3-4 puta u istom napadu brane takvu vrstu napada, koji je inače najučestaliji način napadanja evropskih timova", zaključio je Igor Rakočević.

Informer

Reprezentacije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država sastaće se na startu takmičenja, u prvom kolu grupne faze 28. jula od 17.15.