09.07.2024.

15:33

Foto: printscreen

Sport

Ekskluzivno! Informer uhvatio Rafu Nadala u Grčkoj (VIDEO)

Španac je odlučio da preskoči Vimbldon i kompletnu sezonu na travi, a dok njegov najveći rival Novak Đoković krči put ka novoj titulu na grend slemu u Londonu, on je odlučio da boravi u Grčkoj.

Njegova tačna destinacija je Halkidiki, odnosno prvi prst Kasandra. U malom mestu Sani bič, na samoj obali Egejskog mora, Nadal ima svoju tenisku akademiju i upravo na tim terenima obavlja poslednje pripreme pred najveću sportsku smotru na planeti.

Logično, podloga je zemljana, s obzirom da će se i predstojeće OI igrati na šljaci, odnosno na terenima čuvenog Rolan Garosa. Baš u francuskoj prestonici je Rafa i ostvario najveće uspehe u karijeri, čak 14 puta osvajao je trofej i zato veruje da i sada može do sličnog podviga. Popularni "bik sa Majorke" već ima dve zlatne medalje sa Igara, iz Pekinga 2008. u singlu, kao i iz Rija de Žaneira 2016. u dublu.

Ipak, ono što naravno najviše zanima njegove navijače jeste kakvo mu je trenutno zdravstveno stanje. Celu prošlu sezonu je propustio zbog problema sa povredama, prvo kuka, a potom i mišića. Uspeo je ove godine da se vrati, ali daleko je to od onog Nadala na kakvog su svi navikli.

Propustio je prvi grend slem u sezoni, Australijan open, dok je na Rolan Garosu eliminisan već u prvoj rundi od Aleksandra Zvereva. Mnogi su tada pomislili da je to kraj, da neće više nastaviti, ali je on to odrično odbio i najavio da će se vratiti u Pariz upravo na Olimpijskim igrama.

Informer

Rafael Nadal trenira u svojoj akademiji u Grčkoj

Sudeći po našim ekskluzivnim snimcima, čuveni as fizički izgleda sasvim dobro i zdravo. On će prvi naredni test, a ujedno i gerenalnu probu pred OI, imati u Baštadu (od 15. do 21. jula). U Švedskoj ga očekuje i žestoka konkurencija, pošto su prijavljeni Janik Siner i Andrej Rubljov, a posebnu atrakciju će predstavljati Leo Borg, sin legendarnog Bjerna.

Takođe, u Skandinaviji će osvajač 22 grend slem titule igrati čak igrati i u dublu, a za partnera je izabrao Norvežanina Kaspera Ruda.