11.07.2024.

23:08

Foto: profimedia

Sport

Stevanović prelomio, evo koji "delfini" brane dvostruko zlato na Olimpijskim igrama!

Naši reprezentativci su zauzeli šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi, ali su plasmanom u četvrtfinale obezbedili kartu za najveću sportsku smotru. ​"Delfini" u francusku prestonicu idu kao dvostruki uzastopni olimpijski šampioni, pošto su zlatnu medalju uzeli na Igrama u Riju 2016, a zatim i u Tokiju 2020. godine.

Selektor Stevanović se odlučio da na Igre u Pariz povede ovih 13 igrača: Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Radomir Drašović, Radoslav Filipović, Nikola Jakšić, Petar Jakšić, Dušan Mandić, Vladimir Mišović, Sava Ranđelović, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Nemanja Ubović i Nemanja Vico.

Informer

Vaterpolisti Srbije

Srbija se nalazi u grupi B gde će odmeriti snage sa Australijom, Francuskom, Mađarskom, Japanom i Španijom. "Orlovi" olimpijski turnir započinju 28. jula utakmicom protiv "samuraja", dva dana kasnije će igrati protiv Australije. Prvog dana avgusta rival Srbiji će biti"crvena furija", zatim dva dana kasnije Francuzi, a 5. avgusta, u poslednjem kolu, naši reprezentativci će igrati protiv severnih komšija.