12.07.2024.

10:12

Foto: ATA Images

Sport

Srbija ostala bez još jednog olimpijca! Prekršio doping pravilo, ne ide u Pariz!

Član naše reprezentacije izborio je normu za najveću sportsku smotru na Evropskom prvenstvu u Beogradu u septembru prošle godine, kada je osvojio bronzanu medalju u disciplini slobodnim stilom do 74 kilograma.

Ipak, nedavno je objavljeno da on neće putovati u Pariz, a kao razlog navedena je povreda koju je dobio tokom sparinga. Međutim, sada je novinar portala "Flowrestling", Kristijan Pajls, otkrio šta je zapravo pozadina ovog slučaja.

Naime, momak koji je do 2021. godine nastupao pod zastavom rodne Rusije, a potom promenio državni tim, prekršio je antidoping pravila. Prema navodima iz Amerike, on nije bio pozitivan ni na jednom testu, ali je pao po članovima 2.3 i 2.5. Reč je o "izbegavanju, odbijanju ili nemogućnosti davanja uzorka na testiranje, odnosno uticanje ili pokušaj uticanja na bilo koji deo kontrole dopinga".

Tako će rvač iz Vladikavkaza i svetski prvak iz 2014. sada preskočiti OI, a njegovo mesto zauzeće Iranac Ali Arsalan, uprkos činjenici da se već punu deceniju nije takmičio u disciplini slobodnim stilom.

Informer

Hetik Nikolajevič Cabolov

Osim njega, Srbiju će u francuskoj prestonici u rvanju predstavljati još i Stevan Andrija Mićić (slobodni stil, do 57 kg), Georgij Tibilov (grčko-rimski, do 60 kg), Mate Nemeš (grčko-rimski do 67 kg) i Aleksandar Komarov (grčko-rimski do 87 kg).

Podsetimo, ovo je već drugi slučaj za kratko vreme da Srbija ostaje bez učesnika Igara zbog antidoping politike. Prethodno je plivač Uroš Nikolić, član srpske štafete 4x100 slobodno, bio pozitivan na testu i suspendovan je na godinu dana. U njegovom organizmu utvrđeno je prisustvo supstance pseudoefedrin.