12.07.2024.

13:11

Foto: AP/Photo

Sport

Da li se slažete?! Srbija za FIBA nije među 3 favorita za osvajanje zlata na OI! Evo kako se kotiramo...

FIBA je napravila rang listu, a izabranici selektora Svetislava Pešića su na njoj tek četvrti favoriti za najsjajnije odličje, pošto su ispred nje SAD, Nemačka i Francuska.

Jasno je da je "drim-trim" opravdano na liderskoj poziciji, zbog skupa brutalnih igrača, NBA zvezda, pa ih nisu ugrozili ni Nemci, uprkos činjenici da su osvojili prošle godine zlato na  Mundobasketu.

Ispred naših igrača našli su se i Francuzi, a iz FIBA su na slikovit način opisali našu selekciju.

"Svetislav Pešić je započeo celu debatu oko 'drim-tima' 1992. i ove reprezentacije Amerike. To je samo jedan deo slagalice da skrene pažnju ljudi sa onoga što se zapravo dešava. A ono što se dešava je da trener Pešić stvara svoj super-tim, dok je fokus na nekima drugima. Spojiće Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića, ići će sa prepoznatljivim 'svi za jednog, jedan za sve', igraće misaone igrice i, pre nego što se otreznite, Srbija će ponovo biti u borbi za podijum. To je ono što oni rade. Činjenica da nisu bili u Tokiju pre tri godine, čini ih samo još gladnijim timom, jer su oni bili u finalu 2016. i žele da dokažu još jednom da se s razlogom nazivaju zemljom košarke. Njihove utakmice protiv Francuske, Australije i Amerike pre Olimpijskih igara biće uživanje gledati, ali budite uvereni - selektor Pešić će sačuvati nešto za sledeći randevu u Francuskoj", navodi FIBA.

Iza Srbije su ostale redom Kanada, Grčka, Australija, Španija, Brazil, Japan, Portoriko i Južni Sudan.