Autor: Informer.rs

12.07.2024.

18:26

Foto: Reuters

Sport

Skandal! Šiptari ponovo divljaju! Ne može na Olimpijske igre jer je Srbin!

Predsednik plivačkog kluba Ilirida iz Kosova Polja Ardian Hamiti izrazio je sumnju da je Plivački savez Kosova pokušao da spreči odlazak Adela Šabovića na Olimpijske igre, jer dolazi iz redova bošnjačke zajednice.

- Videli smo divlju kampanju u kojoj je Adel nazivan Srbinom , a u nekim slučajevima i Rusom. Mislim da takva kampanja ne bi trebalo da se dešava na Kosovu - kaže Hamiti.

Adel Šabović je rođen na Kosovu i on je izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu u plivanju na 100 metara slobodnim stilom, ali je zbog toga nastalo mnogo problema.

Plivač Univerziteta Prinston živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a odbio je Francusku jer je želeo da nastupa za tzv. Kosovo u Parizu.

Inače, i on se plaši da ide na Kosovo i Metohiju, jer mu, navodno prete i hoće da ga linčuju.

- Bilo je to sigurno dugo putovanje, ali sam izuzetno uzbuđen zbog vremena koje je pred nama. Ne znam da li sam ikada video svog oca kako se smeje tako kao kada je saznao da idem i da ću predstavljati zemlju. Mislim da se nada da ću uspeti da zadržim fokus sa svim ovim drugim stvarima koje se dešavaju... Nadam se da ću narod Kosova učiniti ponosnim – nešto na čemu naporno radim. Ako dobro prođem u trci koja se održava u Sjedinjenim Državama, to ne donosi istu radost. Kada predstavljam Kosovo, svi shvataju šta se dešava - rekao je Šabović.