14.07.2024.

10:15

Foto: EPA

Sport

Pešić zna gde leži ključ: Sve polazi od odbrane, na tome najviše insistiramo!

Popularni Kari je istakao je da je zadovoljan prikazanim u prijateljskom meču sa Francuskom (79:67) i da se nada istom pristupu njegovih igrača i u naredne dve provere u Abu Dabiju.

Rivali Srbiji biće Australija 16. jula, a onda protivnik iz grupe dan kasnije, Sjedinjene Američke Države. Pešić objašnjava da sva igra "orlova" polazi od dobre odbrane.

- Meč sa Francuskom nam je pokazao da sve počinje od odbrane. Najvažniji deo naših priprema je bilo usvajanje koncepta odbrane i rad na njoj. Očigledno smo na dobrom putu. Doveli smo igrače u optimalno fizičko stanje u čemu nam je dodatno pomogla provera sa Francuzima. Uspeli smo da održimo ritam utakmice od početka do kraja i to, pre svega, zahvaljujući našoj odbrani. Šutirali smo 51%, dok su Francuzi imali 34%. To je jasan pokazatelj u kom pravcu želimo da idemo - rekao je Pešić.

Informer

Odbrana i samo odbrana - Svetislav Pešić

Vicešampionima sveta protivnici u grupi su Sjedinjene Američke Države, Portoriko i Južni Sudan, koje insistiraju na igri u tranziciji sa mnogo trčanja.

Nekadašnji trener Barselone uverava da je Srbija spremna za "jurnjavu" po terenu i da su momci naporno radili na suzbijanju lakih poena iz kontre.

- Mi posebno insistiramo na odbranu u tranziciji. Na tome puno radimo jer smo svesni rivala u grupi. Sve te ekipe su orijentisane na igru u kontri i brzu realizaciju. Igrači su pokazali želju da u tom delu igre daju svoj maksimum. U Abu Dabiju nas očekuju protivnici koji zaslužuju respekt i posebnu pripremu, ali naša pažnja je i dalje na treninzima za Igre. Ovo su mečevi koji će nam sigurno pomoći da se dodatno pripremimo - objasnio je Kari.

Informer

Vole da trče - Reprezentativci Amerike

Prvi meč Srbije na Olimpijskim igrama je upravo Sjedinjenih Američkih Država, a na programu je 28. jula.