14.07.2024.

22:45

Foto: kss.rs

Sport

Bogdanov raport iz Abu Dabija: Znamo da je počelo loženje zbog OI, ali...

Svetski vicešampion završio je obaveze u Lionu i stigao u Ujedinjene Arapske Emirate, gde će imati ozbiljne provere protiv Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

Nedavna pobeda nad Francuskom podgrejala je velika očekivanja navijača, koji veruju da "orlovi" i na Olimpijskim igrama u Parizu (od 26. jula do 11. avgusta) mogu do nekog odličja. Međutim, Bogdan Bogdanović (31) pokušava da spusti loptu i fokusira se samo na rad i treninge.

- To kod nas uvek tako ide. Kako se približava takmičenje, kreće loženje nacije. Mi treba da se fokusiramo na naš rad, na ovo što gradimo. Još ništa nismo postigli ni sa tom utakmicom, ni sa ovim prethodnim pripremnim mečevima što smo imali iza zatvorenih vrata. Olimpijske igre tek dolaze, daleko je to još - rekao je sjajni šuter srpskim izveštačima u Abu Dabiju.

On je dodao da ekipa Svetislava Pešića ima sjajne uslove u trening-centru univerziteta Njujork.

- Imao sam to iskustvo da budem ovde sa Atlantom pre godinu i po dana. Abu Dabi je fenomenalno mesto, nema šta drugo da se radi osim košarke. Dobra je hrana, lepo vreme, bazen i oporavak. Pravo mesto za nas. Mi se trudimo da održavamo sjajnu atmosferu koju imamo. Ne zalećemo se previše, samo se koncentrišemo na trening, da održavamo formu - naglasio je Bogdan.

Informer

Selektor Svetislav Pešić sa svojim izabranicima

Iskusni bek se osvrnuo i na američke košarkaše, koji su pohvalno pričali o Srbiji.

- To su najveći profesionalci. Počevši od njihovih lidera i najvećih zvezda. Tako da, možda i oni šalju nama neku poruku. Sve je za poštovanje, naravno, ali mislim da su oni prilično spremni. Imaju iskustva i sa prethodnih takmičenja - poručio je Bogdanović i potom otkrio da li se čuje sa saigračima iz Atlante:

- Kuckamo se mi. Naravno, ovi moji iz ekipe navijaju za nas. Sve su to normalne stvari, nema tu nekog straha. Ni našeg prema njima, niti se oni nas plaše. Biće dobra ta pripremna utakmica, da se vidi gde smo svi trenutno.

Informer

Bogdan Bogdanović

Pre duela sa SAD, "orlove" očekuje i test sa Australijom 16. jula (18.00).

- Nezgodan su protivnik, igraju timski, čvrsto i jako dugo su zajedno. Fizički su spremni i snažni, šuterski odlični, brzi, imaju svoj stil. Biće to dobra provera za nas - zaključio je kapiten srpske reprezentacije.