15.07.2024.

18:09

Foto: EPAIMAGES

Sport

Rival Srbije objavio spisak za Olimpijske igre! Oni prete "orlovima" u Lilu!

Režirao je Portoriko najveće iznenađenje u kvalifikacijama za Olimpijske igre pošto su u konkurenciji Italije i Litvanije upravo oni izborili vizu za Pariz. Četa Nelsona Kolona imala je i na pravi način iskoristila prednost domaćeg terena pošto su u velikom finalu u San Huanu nadigrali Litvaniju sa 79:68. 

Saznala je tako Srbija ko će joj biti poslednji rival u grupnoj fazi Olimpijskih igara, a Svetislav Pešić i njegovi izabranici danas su dobili još neke informacije o narednom protivniku. Naime, selektor Nelson Kolon objavio je spisak igrača na koje računa za najveću sportsku smotru. 

Prva zvezda tima je šuter Nju Orleans Pelikansa - Hose Alvarado, tu su još Davon Rid koji brani boje Memfisovog razvojnog tipa - Hastla, kao i nekoliko igrača sa pozamašnom evropskom karijerom. 

PORTORIKO: Arnaldo Toro, Kris Ortiz, Stiven Tompson, Džordž Kondit, Ajzeja Pineiro, Džordan Hauard, Đian Klavel, Alim Ford, Devon Rid, Hose Alvarado, Tremont Voters i Ismael Romero.

Portorikanci učešće na Olimpijskim igrama otvaraju 28. jula u 11 časova protiv Južnog Sudana u Lilu. Tri dana kasnije rival će im na istom mestu biti reprezentacija Srbije, dok će u poslednjem kolu 3. avgusta odmeriti snage sa Sjedinjenim Američkim Državama.