15.07.2024.

18:48

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pešićev raport: Da vidimo na koga računamo za OI

Naš nacionalni tim sutra (18.00, RTS 1) igra protiv Australije, a prema Pešićevim rečima, taj duel biće uigravanje za početak olimpijskog turnira, koji za Srbiju kreće 28. jula, kada u Lilu "orlovi" igraju protiv američkog "drim-tima".

Srbija je dosad na pripremama pobedila Holandiju dvaput i jednom Francusku, pa sada slede okršaji sa kandidatima za vrlo visok plasman na najvećem sportskom takmičenju u 2024. godini.

-  Obe utakmice gledamo kao deo priprema. Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za olimpijski turnir - kaže selektor Pešić.

Informer

Iskusni strateg veruje da će reprezentacija biti još uigranija nakon mečeva sa dve vrlo jake ekipe.

- Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu. Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom - dodaje Pešić.