15.07.2024.

20:24

Foto: EPA

Sport

Spektakl u Beogradu! Srbija i Jokić dočekuju Grčku i Janisa!

Košarkaši Srbije pobedom su u Lionu započeli pripreme za Olimpijske igre pošto su sa 15 koševa razlike savladali Francusku. Vratili su se "orlovi" u Beograd, a onda juče krenuli put Abu Dabija, gde našu reprezentaciju očekuju još dva prijateljska meča - protiv Australije i Amerike. 

Imaće selektor Svetislav Pešić jasniju sliku nakon utakmica u Abu Dabiju, a onda je po povratku u Beograd planiran još jedan meč, protiv Japana. Ipak, kako prenosi grčka "Gazeta" moglo bi da dođe do promene u rasporedu, a publika u Srbiji dobije vanserijski spektakl, odnosno, okršaj "orlova" i reprezentacije Grčke. 

Naravno, najviše pažnje bilo bi usmereno na direktan obračun Nikola Jokića i Janisa Adetokumba. Još uvek ništa nije zvanično dogovoreno, ali prema pisanju Grka sve ide u dobrom smeru. Heleni žele da odigraju još jednu jaku utakmicu pre puta u Pariz, a Srbija im se čini kao idealno rešenje. 

Ni "orlovi" sa druge strane ne bi imali ništa protiv da odmere snage sa Grčkom o čemu je selektor Pešić nekoliko puta govorio nakon okuljanja. Tražio je Košarkaški savez Srbije protivnika, bilo ga je teško naći, a Grčka se pojavila kao pravi poklon. Ne samo zbog kvaliteta protivnika u sklopu priprema već i kao odlična sportska predstava u Beogradu.