16.07.2024.

07:13

Foto: profimedia

Sport

Uzbuna pred Olimpijske igre! Povređena Ivana Španović

Naša najbolja atletičarka je na poslednjim priprema za Olimpijske igre skočila skromnih 6,29 metara. Ali, ima veće brige od slabijeg rezultata. Skočila je jednom, u prvoj seriji, a potom je na predlog trenera Gorana Obradovića prekinula takmičenje zbog povrede.

- Prekinuli smo takmičenje. Nismo želeli ništa da rizikujemo. Osetila je jak bol u Ahilovoj tetivi desne noge. Lega noga je dobro, ali u skoku udalj imate ono naguravanje suprotnom nogom u pretposlednjem koraku, on je nešto duži, zbog čega se ovakva povreda češće dešava na toj nozi - ispričao je Obradović za "Sportski žurnal" i zabrinuo sve navijače.
 

Informer

Ivana Španović i njen trener Goran Obradović uputili su se u Rijeti gde će sa medicinskim timom pokušati da povredu drže pod kontrolom, a očekuje se da tamo ostanu sve do 1. avgusta kada se vraćaju u Novi Sad.

-  Zetekli ste nas na aerodromu u Rimu, izgubile su nam se stvari, Ivanine su stigle sa zakašnjenjem, a mojih još nema. U Rijeti nam je ceo medicinski tim, u ovom trenutku on je najbitniji. Probaćemo da držimo povredu pod kontrolom. Za Pariz krećemo 4. avgusta, dva dana pre kvalifikacija. Finale je 8. avgusta -  objasnio je Goran Obradović.