16.07.2024.

21:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pokuševski nakon poraza: Tražim se, treba mi vremena...

Doživela je reprezentacija Srbije prvi poraz u pripremnom periodu pred odlazak na Olimpijske igre. Rotirao je Svetislav Pešić svoje izabranike danas protiv Australije u Abu Dabiju, a jedan od igrača koji je dobio šansu bio je i Aleksej Pokuševski. Mladi košarkaš sa NBA iskustvom ovog leta je priključen seniorskoj reprezentaciji i evidentno je da ima mnogo prostora za napredak. 

Pokušao je Pokuševski da pomogne "orlovima" protiv Australije, pogodio je i jednu trojku, ali se u većem delu mučio protiv fizički nadmoćnih rivala. 

- Ono što mogu da uradim je da donesem energiju. Ostalo će doći vremeno. Radim na tome da se što bolje uklopim u sistem rada i ekipu. Još uvek se tražim individualno, ja pre svega. Sve je novo za mene, sistem i ekipa. Treba mi vremena, ali mislim da idemo u dobrom pravcu - rekao je Pokuševski nakon poraza od Australije. 

Niko u taboru Srbije nije razočaran nakon duela u Abu Dabiju, pa ni Pokuševski. Mladi košarkaš ističe da je dobro doživeti poraz tokom priprema, svakako bolje nego na turniru. 

- Pripremna utakmica, da li je pobeda ili poraz, uvek nešto naučimo. Tako je bilo i sada. Igrali smo sa energijom, dali smo najviše u ovom trenutku. I dalje je ovo pripremni period, puno radimo. Nije loše ponekad izgubiti u pripremno periodu, da se malo smirimo u smislu publike i medija. 

Već sutra od 18 časova pred Srbijom je novi izazov, a rival će biti selekcije Amerike. 

- Ne znam šta da očekujem. Oni su u najboljem sastavu. Biće dobra utakmica, skautiraćemo ih - podvukao je Pokuševski.