17.07.2024.

06:22

Foto: printscreen/video Instagran Novak Đoković

Sport

Sramne kvote! Đokovića potcenili kao nikad pre

Samo najsjajnije odličje sa najprestižnijeg sportskog takmičenja nedostaje našem teniseru pa da kaže da ima sve. Ipak, kladionice ne smatraju da je glavni favorit u Parizu.

Posle osvojenih Rolan Garosa i Vimbldona, Karlos Alkaraz je ubedljivo najveći pretendent na zlatnu medalju u singlu sa kvotom 2,87. Novak nije čak ni na drugom mestu. Iza Španca je Janik Siner, šampion Australijan opena sa 3,60, a potom sledi najbolji teniser svih vremena sa koeficijentom četiri. Sjajna kvota, pa ko veruje u Novaka, može da zaradi lep novac. 

Sledeći na listi favorita je Aleksandar Zverev sa kvotom sedam, dok je na Rafaela Nadala 11. Na terenima Filip Šatrije Španac je osvojio 14 trofej, pa je jasno zašto se Španac dobro kotira i na Olimpijskim igrama. Kvota da bi Kasper Rud mogao do zlatne medalje je 13, na Stefanosa Cicipasa je 21, dok je na Danila Medvedeva, koji mrzi šljaku i to ne krije - 26, koliko je i na Aleksa de Minora.

Novak je osvojio bronzu u Pekingu 2008, pa je usledilo četvrto mesto u Londonu 2012, pa eliminacija u prvom kolu u Riju 2016. i četvrto mesto u Tokiju 2021. U karijeri osvojio 98 trofeja, od toga 24 grend slema, samo mu zlato nedostaje.  Dva dana posle finala u Londonu naš teniser se oglasio na Instagram profilu, ogrnuo se srpskom zastavom i poslao moćnu poruku pred takmičenje u Parizu.

Osvajanja olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma, veoma posebno. Jedinstveno! Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu. Osvojio sam bronzanu medalju i nadam se da mogu da napravim korak dalje, najmanje. Olimpijske igre su najstariji, najveći svetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast - poručio je drugi teniser sveta.

Informer

Kad smo već kod kladionica i kvota, Novak je tek drugi favorit na Ju-Es openu, poslednjem grend slemu u sezoni. Naš teniser brani trofej osvojen prošle sezone, ali je kvota na njega trenutno  3,4, Alkaraz je prvi favorit sa 2,56, dok je na Sinera koeficijent 3,45