18.07.2024.

12:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Preokret! Srbiji nije rekao "ne", Jović sve objasnio

Iskusni plejmejker se ovog leta neće sa "orlovima" boriti za medalju na Olimpijskim igrama u Francuskoj. Dobra vest - to ne znači kraj. 

Selektor Svetislav Pešić je nedavno pričao o tome da mu je Stefan posle Svetskog prvenstva rekao da nije spreman da igra. On je u intervjuu za Blic otkrio detalje razgovora sa selektorom i zašto sada pauzira. 

Nisam mu rekao, i to je jedna stvar, sedeli smo, pričali, i ja sam mu rekao, "kouč, ja mislim da je to to što se tiče sledećeg leta". Nisam se oprostio od reprezentacije kao što su svi mislili, kao što svi pišu u poslednje dve nedelje. Jednostavno, želim da budem tu sa roditeljima i to je jedini razlog zašto nisam ovog leta tu. I onako, uz čašicu vina mi je rekao, "nemoj sada da mi to govoriš u ovom trenutku". Rekao sam: Ja se izvinjavam, ali samo da znate da sledeće leto neću biti tu. Kasnije je moja supruga bila na toj vrućoj stolici, i onda je krenula priča o vraćanju Stefana celog ovog leta. Isto je išla cela priča, ali sam prelomio da ovo leto budem ovde i to su jedini razlozi -  rešio je Jović sve dileme. 

Informer

Nadamo se da će nacionalni tim sa Jovićem u ekipi igrati na narednom velikom takmičenju.

- Iskren da budem, kad je reprezentacija u pitanju, nikad nisam rekao "ne" i nisam pomišljao. Ova priča sad je isto bila dosta čudna za mene, da me nema na spisku, tako da, za sve što bude u budućnosti tu, ako fizički mogu da budem od koristi, ja ću biti tu.