19.07.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Proslavljeni košarkaški as za Informer: Kari krije karte, biće Srbija prava u Parizu

"Orlovi" su u utorak i sredu doživeli neuspehe u prijateljskim mečevima. Prvo su popularni "kenguri" slavili sa 84:73, a prekjuče su Nikola Jokić i saigrači poraženi i od američkog "drim-tima" sa ubedljivih 105:79.

Osnovni utisak je da je mnogo nedostajao kapiten Bogdan Bogdanović, koji nije igrao iz predostrožnosti, ali bez obzira na to, ekipa je mogla i morala znatno više da prikaže.

Informer

Našem timu ostale su dve pripremne utakmice protiv Japana i Grčke, pa put u Lil, gde će prvi rival biti upravo selekcija SAD 28. jula. Prema rečima proslavljenog asa Željka Rebrače, vrlo je moguće da selektor Svetislav Pešić svesno skrivao karte pred duele sa Amerikancima, Južnim Sudanom i Portorikom na OI.

- Skrivanja karata uvek bude, maltene niko ne pokazuje svu svoju snagu na prijateljskim mečevima. Ne bi trebalo da budemo kritički nastrojeni, već da izvučemo pouke. Istina je da neki momci treba da podignu nivo igre, ali da imamo dobru ekipu - imamo. Mislim da kad uđemo u formu, možemo da se nosimo sa Amerima. I verujem da ćemo biti spremni za Olimpijske igre - kaže Rebrača za Informer.

Informer

Naši momci na ličnom primeru mogli su da se uvere koliko je američki "drim-tim" zapravo snažan. Srbija se držala dobro do finiša druge četvrtine, a onda su Lebron Džejms, Stef Kari i ekipa pojačali ritam i dokusurili "orlove".

- Srbija se uigrava. Nije Bogdan bio na terenu, isprobavaju se razne stvari. Znam da bismo svi voleli da smo pobedili Australiju, ali ne treba na osnovu ovoga da donosimo zaključke. Prvo poluvreme protiv Amerike bilo je okej, drugo slabije. Ima i do toga što su Ameri pojačali ritam, ali ima i do toga što su naši usporili - dodaje Rebrača.

Iako su mnogi navijači zabrinuti zbog ogromne razlike protiv SAD, Rebrača smatra da u narednih devet dana, koliko je ostalo do prvog meča na olimpijskom turniru, mnoge stvari mogu da se poprave.

- Za ovakav proces priprema, devet dana je veliki period. Može mnogo toga da se popravi, da se ekipa osveži i odmori. Verujem da je ovo bio sve deo taktike, da se ne otkriva baš sve. Potrebna je pomoć Nikoli Jokiću od svakog reprezentativca, a i on sam je svestan da može mnogo bolje. I siguran sam da će to biti sve okej na startu turnira u Francuskoj - zaključuje Rebrača.