19.07.2024.

11:44

Foto: EPA

Sport

Bizarno! Reprezentativac Australije amputirao prst da bi učestvovao na Olimpijskim igrama

Želeo je Australijanac po svaku cenu da predstavlja svoju naciju na smotri u francuskoj prestonici, što dobro dokazuje primer da je samo dve nedelje pre starta iste hrabro odlučio da se podvrgne ovom hirurškom zahvatu. 

Defanzivac je nedavno slomio domali prst leve ruke, a lekari su pred njega stavili dva izbora - ili da se polako oporavlja, ili da amputira prst. Oporavak bi momentalno značio da Metju neće učestvovati na Igrama u Parizu, pa se on odlučio za drugu opciju. 

Informer

Metju Doson

Član srebrne selekcije iz Tokija objasnio je da je njegova odluka bila dobro isplanirana, kao i da je tražio savet od supruge pre nego što se odlučio na hirurški zahvat.

- Doneo sam dobro promišljenu odluku, ne samo za mogućnost da igram u Parizu, već i za svoj život posle toga. Najbolja opcija za mene je bila da mi amputiram vrh prsta. Mislim da je to samo mala promena i uzbudljiv izazov - rekao je Doson za australijsku televiziju "7Nevs".

Dvostruki olimpijski učesnik se u prvoj utakmici, 27. jula, sastaje sa selekcijom Argentine, koja je uzela zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

- Nisam imao mnogo vremena da donesem odluku, svidelo mi se i onda sam nazvao svoju ženu, a ona je rekla, 'Ne želim da doneseš ishitrenu odluku.' Ali imao sam sve informacije koje su mi bile potrebne. Nadam se da će sve proći u najboljem redu, oporavak za sada teče odlično - podvukao je Metju.

Čak je i selektor Australije, Kolin Beč, bio šokiran kada je čuo potez 30-godišnjeg hokejaša.

Doson se vratio na trening. On je visoko podigao letvicu za svakoga ko će u budućnosti imati slomljen prst. Odlučan je da igra u Parizu. Nisam siguran da bih ja to uradio, ali on jeste - poručio je Beč.