19.07.2024.

15:40

Foto: profimedia

Sport

Odbojkaši putuju u Poljsku na generalnu probu pred Olimpijske igre!

Naš nacionalni tim će u "Ergo areni" u naredna dva dana odigrati pripremne duele protiv Sjedinjenih Američkih Država i Japana, što će ujedno biti i poslednje provere pred put u francusku prestonicu. 

Izabranici Igora Kolakovića će odmeriti snage sa selekcijom SAD, u subotu 20. jula, od 17 časova po srednjeevropskom vremenu. Dok će se od 19.30 časova suočiti Japan i domaćin Poljska. Dan posle, 21. jula, sastaće se Srbija i Japan od 17 časova, a u terminu od 19.30, Poljska i Sjedinjene Države. 

Odbojkaši Srbije se iz Poljske vraćaju u ponedeljak, 22. jula, a put u glavni grad Francuske predviđen je u sredu, 24. jula. Naš nacionalni tim je na Olimpijskim igrama u grupi A, zajedno sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom.

Selektor Igor Kolaković na raspolaganju će imati 14 igrača.

Tehničari: Vuk Todorović, Nikola Jovović. Korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić. Libera: Milorad Kapur i Vukašin Ristić. Blokeri: Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković, Nemanja Mašulović. Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić.