19.07.2024.

21:18

Foto: AP PHOTO

Sport

Uspešna generalna proba pred OI! Srpkinje bolje od Poljakinja

Izabranice Đovanija Gvidetija tako su memorijalnom turniru "Agata Mruz Olševska", ostvarile dva trijumfa protiv Francuske i Poljske, dok su izgubile od Dominikanske Republike.

Domaća selekcija je mnogo bolje otvorila duel i lako osvojila prvi set sa 25:17, te nagovestila da naše devojke očekuje velika borba. Za razliku od prvog seta, drugi je bio prava rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu, sve do rezultata 11:11, kada su Srpkinje zaigrale još bolje i stekle osetniju prednost koju su zadržale do kraja seta - 25:21.

U trećem setu gledali smo potpunu dominaciju naših devojaka, koje su već u ranoj fazi stekle nedostižnu prednost i tako rutinski rešili taj period u svoju korist (25:15). Već tada je bilo jasno da rivalke nemaju snage da se nadigravaju sa našim devojkama, koje su u četvrtom setu nastavile u istom ritmu i mirno privele meč kraju, te pobedom okončale pripremni turnir. 

Odbojkašice Srbije će takmičenje na Olimpijskim igrama započeti u ponedeljak, 29. jula, duelom protiv domaće Francuske, dva dana kasnije, sledi meč protiv SAD, a dok će 4. avgusta odmeriti snage sa Kinom. 

Najefikasnije u našem timu ponovo je bila Tijana Bošković sa 25 poena, Sara Lozo je postigla 13, a Maja Aleksić 12. U ekipi Poljske istakle su se Malvina Smaržek sa 14 i Magdalena Stisjak sa 11 poena.