21.07.2024.

09:52

Foto: tanjug

Sport

Predsednik Vučić uručio zastavu sportistima Srbije: Hvala na časti da mogu da vam uručim zastavu slobode (VIDEO)

Olimpijske igre održavaju se u Francuskoj od 26. jula do 11. avgusta. Zastavu Srbije na Igrama u Parizu nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić

Priznao je predsednik Srbije da ima tremu pred našim sportistima. 

- Dragi sportisti, uvaženi predsedniče olimpijskog komiteta, ministre, velika mi je čast što sam danas ovde. Imam tremu kao retko kad. Hoću da vam se zahvalim na velikom trudu i radu. Imam veliku tremu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Dobro je Božo Maljković jednom rekao: Ako si u Srbiji vrhunski sportista, moraš prvo da budeš najbolji u svetu.  Hoću da se zahvalim vama, vašim porodicama što ste uložili ogroman trud. Mogli ste da imate godišnji odmor, da budete sa porodicama, ali ste sebe žrtvovali da biste nešto veliko doneli svojoj zemlji. Nema veće časti od toga da uradite nešto lepo za svoju zemlju. Sa strepnjom i nadom ćemo svaki vaš nastup da pratimo. Mi ćemo sada sagledati i ako postoji još neka obaveza, sutra će biti uplaćeno sve da imate najbolje uslove. Mi svoje obaveze izvršavamo, te obaveze  nisu male,  200.000 za zlatnu medalju, samo nekoliko zemalja je ispred nas. Time smo želeli samo da vam kažemo koliko je to za nas važno i značajno. Prva košarkaška utakmica sa Amerikom će da obori sve rekorde gledanosti. Nećete verovati kad budete videli koliko će Srbija da bude uz vas, i ljudi da navijaju za vas - rekao je Vučić.

Informer

Srbi iz celog sveta će biti uz naš tim na Olimpijskim igrama.

- Da donesemo jednu medalju, dve i nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo i pozdravimo, jer znamo da ste se borili za svoju zemlju i svoj narod.  Svim srcem će narod biti uz vas. Jednako će se radovati u Pirotu, Subotici, Valjevu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Trebinju, Beranama...Hvala još jednom na posvećenom radu, hvala vam na časti da mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog naroda i zemlje velikom po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Želim vam mnogo uspeha - poručio je predsednik.

Amalije sportistima koji će nositi zastavu na OI, Maji Ognjenović i Dušanu Mandiću, uručio je predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

- Ja bih voleo da ovo bude pravi praznik za naše sportiste, da uzmemo što više medalja. Kad sam kod predsednika Vučića otišao prvi put, on je želeo da ja budem na ovom mestu. Razmišljao sam da li da nastavim trenerski posao, međutim, presekao sam to.  Rekao sam: "Aleksandre, ja nikad neću da tražim nešto za sebe, jer ti nemaš šta da mi daš što ja već nemam". Kad god dođem, tražiću pare za sportiste. A zašto ovo kažem? Kad god sam došao, dao je više nego što treba. Ja to pričam od Skoplja do Ljubljane. Zemlja koja da 20 miliona za godinu dana, koja pravi stadione, atletsku stazu, svemirski brod u Košutnjaku, Ekspo, zemlja koja u svojim redovima ima najveće šampione Evrope i sveta, treba da bude ponosna na svoje sportiste. Hvala državi na razumevanju, posebno predsedniku - rekao je Božidar Maljković.

Informer

Poželeo je sreću našim sportistima.

- Želimo sreću našoj ekipi, puno zdravlja, a sve ostalo će oni da naprave. Neki kažu želja, nije samo želja. U sportu je važna veština. Želju ima svako, oni svi imaju veštinu. Savladavanje veštine, a želja se podrazumeva. Živela Srbija, puno zdravlja svima!

Informer

Maja Ognjenović obratila se javnosti:

- Pripala mi je čast da zajedno sa Dušanom Mandićem budem nosilac zastave. Biti predvodnik ovakvog olimpijskog tima predstavlja ogromnu čast i odgovornost. Hvala vam na tome. Naša država  nam je ove godine i svih prethodnih omogućavala najbolje moguće uslove koji su potrebni za ovakvo takmičenje kao što su Olimpijske igre. Savez je takođe bio tu kada su nam bili najpotrebniji.  Nadam se da ćemo uspeti da nadmašimo naše uspehe iz Tokija - poručila je Maja Ognjenović.

UŽIVO

Maja Ognjenović se obratila svima.

- Ogromna čast je pripala Dušanu Mandiću i meni da nosino zastavu. Hvala u ime celog tima našoj državi koja nam je kao i svih prethodnih godina omogućila najbolje uslove. Hvala ministru sporta, našim savezima koji su bili tu kada je najpotrenije, svi detalji su bili na najvećem nivou. Nadam se da ćemo nadmašiti uspehe iz Tokija i nadam se da ćemo imati podršku kao i svih prethodnih godina. Hvala.

Informer

 

Predsednik Vučić potom je uručio zastavu i drugom nosiocu, Dušanu Mandiću.

- Ja bih voleo da ovo bude pravi praznik za naše sportiste, da uzmemo što više medalja i to na licu mesta proslavimo. Kad sam kod predsednika Vučića otišao prvi put, on je želeo da ja budem na ovom mestu. Razmišljao sam da li da nastavim trenerski posao, međutim, presekao sam to. Rekao sam mu "kad god dođem, tražiću pare za sportiste". Kažem to zato što kad god sam došao, dao je i više nego što sam tražio - rekao je Božidar Maljković.

Predsednik je uručio zastavu Maji Ognjenović.

Informer

Aleksandar Vučić se obratio sportistima:

- Čast mi je što sam ovde, imam tremu. Hvala na trudu i radu. Imam tremu da stojim pred sportskim velikanima i želim im srećan odlazak na OI. Hvala vama i porodicama jer ste uložili ogroman trud. Mogli ste da budete na odmoru da budete sa najbližima, ali ste se žrtvovali da biste nešto veliko doneli svojoj zemlji. Nema veće časti od toga. Mi ćemo sa nadom i strepnjom pratitit svaki vaš nastup. Hvala i nadamo se. Biće uplaćeno sve da imate najbolje uslove, za svaku nagradu dan nakon osvajanje biće uplaćeno, 200.000 za zlatnu medalju, samo nekoliko zemalja je ispred nas. Želeli smo da vam kažemo koliko ste nam važni. Mislim da će utakmica sa Amerikom oboriti sve rekorde gledanosti. Nadamo se najvećoj žetvi medalja, dvocifrenom broju. A ako i donesete jednu, dve, nijednu mi ćemo da vas volimo. Svim srcem će narod biti uz vas. Jednako će se radovati i u Pirotu,  Subotici, Valjevu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Trebinju, Beranama i mnogim drugim mestima... Hvala na radu, časti da mogu da vam uručim zastavu slobode, velikog naroda po ponosu, tradiciji i želji za pobedom. Hvala i želim vam mnogo medalja - poručio je predsednik.

09.56 - Na minulim igrama u Tokiju 2021. naši sportisti su osvojili devet medalja, a svi verujemo da će biti uspešniji u Francuskoj. 

09.55 - Olimpijske igre počinju 26. jula i trajaće do 11. avgusta. Srbija ima 112 putnika za Pariz. Streljaštvo, atletika, odbojkašice, odbojkaši, basketaši, košarkašice, košarkaši, vaterpolisti, teniseri... Svi oni su izborili mesto na Igrama.

10.00 - Pratite uz Informer.rs. Predsednik Aleksandar Vučić uručiće sportistima i članovima olimpijskog tima Srbije državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.