21.07.2024.

10:41

Foto: EPA

Sport

Basketaši ne gube vreme: Slavlje je već isplanirano!

Najbolji basketaši naše zemlje do sada su osvajali dva prvenstva sveta i dva prvenstva Evrope, pa je pritisak još veći pred Igre u francuskoj prestonici.

Popularni "brka" uopšte ne želi da postavlja pitanje da li će dodati impresivnoj kolekciji trofej koji nedostaje, već priznaje da je veliko slavlje organizovano.

- Ne bih rekao ako, uvek bih rekao kad osvojimo zlatnu medalju. Verujem da će slavlje biti dobro, prvo u Parizu, a onda naravno i kada se vratimo kući - poručio je Stojačić.

Informer

Dejan Majstorović i Strahinja Stojačić

Srbija je bila jako blizu na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju, ali se u polufinalu isprečila selekcija Rusije, koja jednostavno nije znala za promašaj tog dana.

Jedan od najiksusnijih naših basketaša Dejan Majstorović spreman je da proba ponovo.

- Mi sami od sebe uvek očekujemo najsjajnije odličje i to je najvažnije. Na prošlim Igrama smo kiksnuli u polufinalu protiv Rusije. Ovoga puta je drugačiji pritisak, ali spremni smo - otkrio je "maestro".

Tada je, uz Majstorovića, tim Srbije činio i Mihailo Vasić. Snažni basketaš ukazuje na izuzetno kvalitetne rivale i jako težak turnir.

- Čeka nas dosta jak i izjednačen turnir. Svi imaju šansu, ali će šest ekipa sigurno konkurisati za medalje. Sami sebi smo najveći protivnik i sve zavisi od nas - rekao je Mihailo.

Informer

MIhailo Vasić u borbi sa Rusima

Pored Srbije, visoka su očekivanja od Sjedinjenih Američkih Država, Letonije, Brazila i Holandije. Marko Branković ističe da je veliki pritisak na "orlovima" razlog više da se odigra najbolje moguće u Parizu.

- U poslednje dve godine imamo dva svetska i dva evropska zlata. Od nas se očekuje da i u Parizu idemo po zlato. Pritisak je veliki, ali to je motiv više da odigramo najbolji turnir - rekao je Branković.

Kao i košarkaši, naši najbolji basketaši debitiju na Igrama utakmicom protiv SAD 30. jula od 22.35.