21.07.2024.

14:10

Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

Sport

Konačan spisak "delfina"! Ovi vaterpolisti će braniti dvostruko zlato na OI!

"Delfini" u francusku prestonicu idu kao dvostruki uzastopni olimpijski šampioni, pošto su zlatnu medalju uzeli na Igrama u Riju 2016, a zatim i u Tokiju 2021.

Kako je i ranije najavio, kormilar našeg nacionalnog tima je, po završetku zajedničkog rada sa Crnom Gorom u Podgorici, odredio 13 igrača koji će predstavljati Srbiju na najvećoj planetarnoj smotri.

Stevanović se odlučio za: Radoslava Filipovića i Vladimira Mišovića (golmani), Dušana Mandića, Strahinju Rašovića, Savu Ranđelovića, Miloša Ćuka, Nikolu Dedovića, Radomira Drašovića, Nikolu Jakšića, Nemanju Ubovića, Nemanju Vica, Petra Jakšića i Viktora Jakšića.

Informer

vaterpolisti Srbije

Naši vaterpolisti se nalaze u grupi B, gde će odmeriti snage sa Australijom, Francuskom, Mađarskom, Japanom i Španijom. "Delfini" olimpijski turnir počinju 28. jula utakmicom protiv "samuraja", a dva dana kasnije će igrati protiv "kengura".

Prvog dana avgusta rival Srbiji će biti"crvena furija", zatim 3. avgusta Francuzi, a u poslednjem kolu, igraćemo protiv severnih komšija.

Četiri prvoplasirane ekipe iz grupe će nastaviti takmičenja u četvrtfinalu, sa četiri tima iz druge grupe u kojoj su: SAD, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora i Rumunija.