21.07.2024.

10:43

Foto: tanjug

Sport

Vučić: Meč sa Amerikom će oboriti sve rekorde, bodriće vas Srbija

Predsednik je uručio je sportistima i članovima olimpijskog tima naše zemlje državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.  Na prijemu u Predsedništvu Srbije bili su srpski olimpijci - košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači...

Spektakl na Igrama očekuje nas već u nedelju, kada će se obručanati Srbija i Amerika u prvom kolu košarkaškog turnira.

- Mislim da će ova prva košarkaška utakmica sa SAD da obori sve rekorde, ali nećete verovati kada vidite i brojeve za sve ostale sportiste. Koliko će Srbija da vas bodri - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Informer

Predsedni Srbije se zahvalio našim sportistima. 

- Mogli ste da imate odmore kao svi u zemlji, da provedete vreme sa najbližima i da živite lepše u prethodnih mesec dana, ali ste sebe žrtvovali da biste doneli nešto veliko svojoj zemlji. Nema veće časti od toga. Mi ćemo sa strepnjom i nadom da pratimo svaki vaš nastup. U tekvondou, rvanju, džudou, boksu, košarci, odbojci, vaterpolistima... Na strelce neću da vršim veći pritisak, dodatno sam to uradio u poseti. Hoću da kažem veliko hvala i da se nadamo. Nadamo se dvocifrenom broju medalja. Čak i da ne donesemo nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo, pozdravimo, jer znamo da ste dali sve za svoj narod. Hvala na posvećenom radu i čast mi je da mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog nevelikog po broju i teriroriji naroda, ali velikog po ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Hvala i živela Srbija.