21.07.2024.

16:06

Foto: AP PHOTO

Sport

Gvideti prelomio! Konačan spisak odbojkašica za Pariz, uz dve promene!

Svaki trener imao je tu mogućnost da promeni četiri imena u odnosu na prvi, preliminarni spisak, a Đovani Gvideti (51) je sada odlučio da napravi dve korekcije.

Na najveću planetarnu smotru putovaće Silvija i Mina Popović, dok su umesto njih precrtane rezervni korektor Ana Bjelica i libero Aleksandra Jegdić.

Iskusni stručnjak je odlučio da u francusku prestonicu vodi samo jednog libera. Na prvobitnom spisku Aleksandra je bila u planu  ali se posle odličnih partija na prijateljskim utakmicama Italijan ipak odlučio za iskusnu Silviju Popović.

Ovo je sada konačan spisak reprezentacije Srbije za Pariz: Maja Ognjenović i Bojana Drča (tehničari), Tijana Bošković (korektor), Silvija Popović (libero), Sara Lozo, Bianka Buša, Aleksandra Uzelac, Bojana Milenković i Katarina Lazović (primači servisa), Maja Aleksić, Hena Kurtagić i Jovana Stevanović (srednji blokeri). Rezervna igračica je Mina Popović.

Informer

odbojkašice Srbije

Selektor Srbije je na konferenciji za medije uoči polaska u Pariz pričao o trenutnoj formi i cilju na Igrama. Podsetimo, naše devojke su u Riju 2016. osvojile srebro, a u Tokiju 2021. bronzu.

- Idemo u Pariz i nadamo se zlatnoj medalji. Znamo da nismo jedina reprezentacija koja ima tu želju, jer mnogi dolaze sa istom ambicijom. Očekuje nas izuzetno teško takmičenje, ali u dobroj smo formi. Odradili smo sve što smo planirali. Što se tiče grupe, izuzetno je teška. Iako Francuska nije vrhunska selekcija, sigurno će pokušati da prikaže najbolju igru na domaćem terenu. Osim toga, igraćemo i sa pobednicima prethodna dva izdanja OI, Amerikom i Kinom - rekao je Gvideti.