21.07.2024.

19:23

Foto: Starsportphoto

Sport

Uspešna provera pred put u Pariz! Srpske košarkašice srušile Nigeriju

Ovo je za izabranice Marine Maljković bila poslednja provera pred početak najveće sportske smotre koja 26. jula počinje u Francuskoj.  

Početak meča sa Nigerijom obeležio je oproštaj od nacionalnog dresa dve srpske igračice Aleksandre Crvendakić i Maje Škorić, koje su se zajedno sa ostalim igračicama slikale na centru.

Informer

 

Duel u Areni počeo je u ujednačenom ritmu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda su Srpkinje uspele da se odlepe i povedu sa 16:8. Održavale su naše devojke prednost i dobile prvi period sa 25:15. Nastavile su Marinine izabranice u istoom ritmu, pa su sredinom druge deonice imale i maksimalnih 14 poena viška i do odmora su uspele da održe dvocifrenu prednost - 39:29. 

Informer

 

Srpkinjama je odmor više prijao, pošto su rutinski održavale stečenu prednost, koja je išla i do 15 razlike (48:33). U tim trenucima odgovorila je Nigerija serijom od 8:0 i prepolovila prednost naše selekcije. Ipak, Srpkinje nisu dozvolile da se nervoza uvuče u njihove redove, već su uspešno odbile naler protivnica i vratile dvocifrenu prednost pred poslednju četvrtinu.

U poslednjoj deonici igralo se u serijama, kad god su Nigerijke pokušale da se vrate u igru, odgovarale su srpske košaršice na isti način i na kraju rutinski privele meč kraju. 

Informer

 

Najefikasnija u našem timu bila je Jovana Nogić sa 15 poena, dok je Anđela Dugalić ubacila 12.

Izabranice Marine Maljković takmičenje na Igrama počinju 28. jula protiv Portorika, a u grupi A još su i selekcije Španije i Kine. Što se Nigerije tiče, oni će na OI biti u B grupi sa Australijom, Franucskom i Kanadom.