22.07.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Jokić osvojio srca navijača: On je tata igrice, sa njim je košarka veličanstvena! "Orlovi" dobili ogromnu podršku nakon trijumfa nad Japanom!

Nakon tri teške provere u gostima, košarkaši Srbije dočekali su da zaigraju pred svojim navijačima u Beogradskoj areni. "Orlovi" su u četvrtoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Olimpijske igre deklasirali Japan sa 119:100. Dobra predstava izabranika Svetislava Pešića diže optimizam među narodom pred put u Francusku na planetarnu smotru, a da je tako pokazuju reakcije na društvenim mrežama. 

Naravno, najviše pohvala stiglo je na račun Bogdana Bogdanovića, a navijači su sve više zadovoljni partijama Nikole Jokića. Centar Denvera ovog leta rešio je da se stavi na raspolaganje selektoru Pešiću, a njegovo prisustvo pokazalo se kao izuzetno bitno posebno zbog napadačkog arsenala. 

"Bio sam što Jokić nije igrao za reprezentaciju, nisam želeo da ga gledam u NBA ligi... Sada kada vidim kako sa njim igra Srbija, bio sam u pravu. Prelepa i veličanstvena košarka, ona stara kao u najbolja vremena. Nadam se finalu, izvrsni su", tvrdi jedan od korisnika društvene mreže "X". 

Navijačima je za oko posebno zapala dobra saradnja Jokića i Filipa Petruševa pod košem. Budući da je krilni centar Olimpijakosa iskoristio povredu Nikole Jovića i zauzeo mesto u startnoj petorci pristalice "orlova" veruju da će tako biti i na Olimpijskim igrama. 

"Petrušev i Jokić se sjajno kapiraju. Baš su priordni fit i da je zdrav 100% Jović, opet bi Petruševa na startera", glasio je komentar jednog od navijača. 

Ipak, ima i onih koji pozivaju na oprez pred Olimpijske igre budući da je selekcija Japana ubacila čak 100 poena "orlovima" u Beogradskoj areni. 

"Slaba provera, ali zabrinjava ovih 100 poena što su nam uvalili Japanci. Jokić tata igrice", objašnjava još jedan od navijača Srbije. 

Mečeve Srbije prate čak i u Americi, posebno u Denveru baš zbog Nikole Jokića, a pažnju im je privukao njegov potez iz finiša treće četvrtine kada je u padu pogodio uz zvuk sirene. 

"Jokićev sombor šafl uz zvuk sirene, previše je", navodi jedna od navijačkih stranica Denvera na "X"-u.