22.07.2024.

19:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Demoliranje za srećan put u Pariz! "Orlovi" zgazili Grke u krcatoj Areni! (VIDEO+FOTO)

Najefikasniji u Srbiji bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, Nikola Jokić je dao 16, Filip Petrušev 15, Nikola Milutinov 11, a Nikola Jović 10.

Kod Grka se istakao Janis Adetokumbo sa 17 poena, 10 je dao Kostas Papanikolau.

 

SRBIJA - GRČKA 94:72 (26:21, 22:18, 24:19,

Dvorana: Beogradska arena.

Sudije: Juras, Nikolić, Prpa

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Jaramaz, Dobrić, Jokić, Pokuševski, Micić, Gudurić, Avramović, Milutinov, Ristić, Davidovac.

Selektor: Svetislav Pešić.

GRČKA: Vokap, Loncis, Larencakis, Moraitis, Toliopulos, Kalaicakis, Papajanis, Haralampopulos, Papanikolau, Adetokumbo, Mitoglu.

Selektor: Vasilis Spanulis.

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Kraj meča! Srbija - Grčka 94:72. 

39. minut - Raste prednost Srbije, Micić pogađa sa penala 94:68

38. minut - Genijalni Bogdan Bogdanović postiže trojku u tranziciji za +23, to je 5 od 5 za kapitena Srbije 91:68.

37. minut - Pritrčava Petrušev, koji dobija loptu od Jokića i lako poentira 88:68. "Orlovi" na plus 20!

36. minut - Odlična finta Bogdanovića, pa pokušaj Jokića u njegovom stilu za tri, ali Micić ipak stiže do lopte. Ne, napad za Grke, koji pogađaju 

Informer

 

35. minut - AdetoNovi penali za Jokića 84:66. +kumbo precizan na drugoj strani, Rvački zahvat Janisa na Jokiću, novi faul novi penali za Nikolu 84:66. 

34. minut - Adetokumbo do Haralampopulosa koji pogađa,  a onda faul papanikolaua nad Jokićem. Cela Arena skandira MVP, MVP, pogađa Jokara oba penala

Informer

 

33. minut - Jović za tri, Larencakis pravi faul za tri slobodna bacanja - 78:62. Nova greška grčkih košarkaša, Gudurić je hteo preko trojice, bez uspeha, Larencakis promašuje, sjajna asistencija Gudurića za Vanju Marinkovića sa celog terena 80:62.

32. minut - Mali pad u igri "orlova", ipak seku loptu naši, Gudurič, alej up za Jovića i baaaaam 74:62. Micić do Gudurića posle greške Grka, ništa od trojke. 

31. minut - Vanja Marinković na početku poslednje deonice pravi faul.  Smanjuju Heleni sa penala 72:59. Jović, uh bilo je ovo na ivici faula, pa još jedanput ništaaaa, Larencakis za tri 72:62

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Jović pogađa za tri., Kalaicakis odgovara istom merom 72:58. Jović još jedanput za tri, imao je samog Milutinova, ali greše i Grci, Milutinov pokušava, ali ne uspeva. Rezultat posle trećeg kvartala 72:58.

29. minut - Novi faul u napadu za protivnički tim,  greši Jović na drugoj, Gudurioć prvim faulom prekida kontru Grka. Isticao je napad, Grci morali da pokaju za tri bez uspeha,

28. minut - Jović pogađa na asistenciju Gudurića, koji je pre toga odoigrao odličnu odbranu 67:56. Haralapompulos pravi faul u napadu, odlično se postavio Micić, Milutinov pogađa ispod drugog koša 69:56. 

Informer

 

27. minut -   Odlična igra naših reprezentivaca, Dobrić je posle sjajne akcije ostao sam na trojci i pogodio trojku, a novu asistenciju je upisao Aleksa Avramović 65:52

26. minut - Milutinov zakucava 62:52. Faul na Papanikolauu koji pogađa oba penala.

25. minut - Odličan prodor Petruševa i faul, imaće košarkaš Olimpijakosa dva slobodna bacanja, promašuje prvo, pogađa drugo 60:50. Volkap se ušunjao pored Petruševa u reket i pogodio 60:52.

24. minut - Volkap promašuje, ali i naši momci, Moraitis pogađa 59:50.

Informer

 

23. minut - Ne pogađa papanikolau, ali ni Dobrić. Nesporazum Volkapa i Adetokumba, Bogdanović, nova, četvrta trojka, sa sedam metara 59:44. Papanikolau promašuje.

22. minut - Strašna asistencija Jokića za Petruševa, koji pogađa trojku 54:41. Papajanis sam kao duhm, kažnjava kiks odbrane, trojka, pa onda Jokić odgovara 56:44. Raste prednost "orlova".

21. minut - Jokić ne uspeva,ali hvata loptu, Avramović do Bogdanovića i buuuum, treća trojka kapitena - 51:39. Grci gube loptu, čitaju ipak Heleni našu akciju,Vokap seče i pogađa 51:41.. 

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Avramović pogađa trojku uz zvuk sirene, a potom su se Grci zbunili i nepravilno izveli loptu ispod koša, pa je naš tim imao još jedan napad, ali je Jokić promašio trojku. Srbija na odmor odlazi sa plus devet - 48:39.

19. minut - Moraitis siguran sa penala, ali je na drugoj strani odgovorio Jokić i poenima iz reketa vratio naš tim na plus osam (45:37).

18. minut - Prvo je Jokić bio siguran sa bacanja, a onda je Avramović nakon asistencije trostrukog MVP pogodio za tri poena - 41:35.

17. minut - Trojka u pravom trenutku!!! Pogađa Petrušev i prekida nalet Grčke. Ipak, rival poenima Adetokumba sa penala, a onda i trojkom Papanikolaua prišao na samo pola koša minusa.

16. minut - Odgovoaraju Grci trojkom Papanikolaua, pokušao je na drugoj strani da odgovori Micić, ali je promašio - 34:30. Plejmejker Srbije je u lošem ritmu, posle promašaja napravio je i faul, pa je Pešić odlučio da ga pošalje na klupu. 

15. minut - Zakuvalo se pored terena. Selektor Srbije Svetislav Pešić i strateg "helena" Vasilis Spanulis dobili su po tehničku grešku zbog konstantnih prigovora na suđenje. 

14. minut - U igru je ušao i Plavšić, koji je svojim zakucavanjem digao Arenu na noge i doneo našem timu dvocifrenu prednost - 34:23. Adetokumbo pogađa i ne dozvoljava našem timu da se odlepi.

13. minut - Milutinov je odgovorio na drugoj strani postigao nove poene, a potom je siguran bio i Gudurić.

12. minut - Odzvonila je Arena! Milutinov zalepio Janisa, koji je pokušao da zakuca. Nema prolaza za prvu zvezdu Milvokija. 

11. minut - Milutinov dominira na startu druge deonice, pogodio je prvo oba slobodna bacanja, a potom se najbolje snašao i ispod koša za 30:23.

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Miltunov ponovo sa slobodnih bacanja donosi nove poene Srbiji. Marinković pravi nepotreban faul i to na četiri sekunde pre isteka prve četvrtine i na penale šalje Moraitisa, koji koristi oba bacanja za 26:21 i kraj prve deonice u Areni. 

9. minut - Sjajno šutersko veče kapitena "orlova" nakratko je na drugoj strani prekinuo Larencakis pogodivši za tri poena. Milutinov pogađa sa slobodnih bacanja za 24:16. 

8. minut - Idemoooo! Nova trojka kapitena! Bogdanović je namestio nišanske sprave, pogađa i drugu trojku za prvu dvocifrenu prednost Srbije na meču. 

7. minut - Posle kratkog predaha odgovorio je Mitoglu trojkom, ali je na drugoj strani Bogdanović bio precizan van linije 6,75. Uvećavaju "orlovi" prednost poenima Dobrića i Petruševa sa slobodnih bacanja - 20:13.

Informer

 

6. minut - Razigrao se i Filip Petrušev i postiže četiri vezana poena, pa je selektor Spanulis bio primoran na tajm-aut. 

5. minut - Srbija na krilima Jokića i Dobrića uvećava prednost, ali su se na drugoj strani probudili i gosti i sa četiri vezana poena Janisa prišli na samo koš razlike - 10:8.

4. minut - Evo je i prva trojka Nikola Jokić pogađa sa kapice. Cela Arena je na nogama. Odovogorio je na drugoj strani Papajanis takođe trojkom za prve poene "helena".

3. minut - Grci su ušli previše nervozno u meč, i dalje su bez pogotka. 

2. minut - Filip Petrušev pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za vođstvo od 3:0.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad imala je Grčka, ali je Adetkombo promašio polaganje pored Petruševa. Neprecizan je i u prvom napadu bila i Srbija. Ipak, brzo su se iskupili i pogodio je kapiten Bogdanović.

PRE MEČA: 

19.55 - U toku je intoniranje himne dve zemlje. Cela Arena je kao jedan pevala "Bože pravde".

19.35 - Na parketu Arene je i Dejan Davidovac, koji je propustio sve pripremne utakmice "orlova".

19.25 - "Orlovi" i Grci se zagrevaju pred meč

19.05 - Ekipa Svetislava Pešića savladala je tokom priprema Francusku i Japan, a izgubila od Australije i SAD. Naš večerašnji rival pobedio je Portoriko, posle trijumfa na kvalifikacionom turniru, gde su Heleni overili put u Pariz.

19.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo utakmice Srbija - Grčka na portalu Informer.rs.