22.07.2024.

22:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Petrušev: Znali smo kako da sačuvamo Adetokumba! Funkcionišemo kao jedan, to je najbitnije!

Velika odgovornost bila je pred "orlovima" koji su igrali protiv Grka, koji u sastavu imaju iskusnog košarkaša Milvokija, Janisa Adetokumba. 

- Grčka je mnogo bolja ekipa sa Janisom i ostalim igračima. Bio je timski zadatak da njega zauzstavimo, pa onda sve ostale, i mislim da smo to odlično uradili - započeo je Petrušev.

Izabranici Svetislava Pešića odigrali su poslednji meč pred odlazak u Pariz na najveću sportsku planetarnu smotru, gde ih u grupnoj fazi očekuju mečevi protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i Portorika.

- Mislim da smo se na pripremama spremili koliko god je to bilo moguće. Kroz turnir ćemo i dalje napredovati, ali jako su bitne te tri prve utakmice. Videli smo da je Portoriko jako dobar, Južni Sudan je zamalo dobio Ameriku, tako da nam uopšte neće biti lako da uđemo u tu drugu fazu. Moramo da damo 100 odsto sebe već od prve utakmice. Kod nas vlada odlična atmosfera, to uvek naglasim. Svako zna šta treba da radi i svoj posao, da bi funkcionisali kao jedan, i to je ono što je najbitnije - dodao je srpski košarkaš.

Informer

Detalj sa meča Srbija - Grčka

Petrušev je imao veliku ulogu u našem nacionalnom timu pošto je večeras čuvao glavnog aduta grčke selekcije, a na meču protiv SAD, Petrušev je čuvao Lebrona Džejmsa. 

- Moje je da uđem i doprinesem odbranom, posle i u napadu. Ogromno iskustvo je kada vam pričaju šta trebate da radite u tim situacijama, ali kada izađete na teren protiv takvih igrača to ne može da se poredi, nebo i zemlja. To je ogromno iskustvo za mene, dao sam sve od sebe i mislim da je prošlo dobro. Mogu još da napredujem u tim stvarima, osetio sam ih već jednom, sledeći put će sigurno biti bolje - dodao je Petrušev.

Upitan je srpski košarkaš i kako sarađuje sa Nikolom Jokićem. 

- Odlično, samo treba da pratite sve to i da budete u korneru, da napravite kat u pravom vremenu i on će vas naći sigurno. Samo je bitna međusobna komunikacija i da pratite njega kako bi sve proteklo kao što smo zamislili - podvukao je Petrušev.