23.07.2024.

09:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

Gotovo je! Marej na OI završava karijeru!

Nekadašnji svetski broj jedan godinama ima problem s kukovima, a sada je zvanično odlučio da okači "reket o klin". Endi je jedini čovek koji je dva puta osvojio olimpijsko zlato u singlu, a sada će upravo na Olimpijskim igrama odigrati svoj poslednji meč.

Bilo je jasno već ranije daće se teniser Danblejna ove godine zvanično oprostiti od profesionalne karijeri, a sada je i sam Marej to potvrdio na društvenim mrežama.

"Stigao sam u Pariz na svoj poslednji turnir. Predstavljati Veliku Britaniju  je uvek bilo najupečatljivije za mene. Izuzetno sam ponosan što ću to sada uraditi poslednji put", napisao je trostruki grend slem šampion.

On je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a zatim je to ponovio u Rio de Žaneiru četiri godine kasnije. U paru sa Lorom Robson je na OI u engleskoj prestonici osvojio srebrnu medalju. 

Svojevremeno je bio prvi teniser na ATP listi, dva puta je bio šampion Vimbldona, a jednom Ju-Es opena. U karijeri je osvojio 46 titula. Smatra se pripadnikom "velike četvorke", koju pored njega čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Na ovogodišnjem Vimbldonu, Marej je igrao samo u dublu sa svojim bratom Džejmijem, ispali su već u prvom kolu, a zatim su se na terenu našle legende ovog sporta, uključujući i našeg Novaka Đokovića koji su odali počast Endiju.