23.07.2024.

14:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Odbojkašice se ne vraćaju bez medalje! Ostaćemo do 12. avgusta

Izabranice Đovanija Gvidetija otputovale su jutros u Pariz na Olimpijske igre. Snage u grupi odmeriće sa Francuskom, Amerikom i Kinom. Prema rečima Boškovićeve, idu sa ciljem da igraju finale i poku[aju da osvoje zlato, jedinu medalju koja im nedostaje sa ovog takmičenja. 

- Daćemo sve od sebe da se ne vratimo nazad pre 12. avgusta. Osećamo ponos, čast nam je i veoma smo uzbuđene na prilici da predstavljamo Srbiju na najvećem sportskom događaju na planeti. Idemo u Pariz da na dostojanstven način predstavljamo našu zemlju - poručila je Boškovićeva. 

Informer

Iskusna Maja Ognjenović kaže da je samo važno osvojiti medalju, pa nije od presudnog značaja koju. 

- Nemamo pritisak, jer spadamo u red najuspešnijih selekcija na svetu. Period koji traje od 2006. godine pokazuje gde pripadamo. Sada imamo i pet debitantkinja u sastavu u odnosu na generacije koje su igrale Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i Tokiju. Nedostajuća medalja predstavlja samo dodatni motiv. Trebalo bi spomenuti i da šest ekipa ravnopravno konkuriše za odličja. Kakva god medalja da bude, biće podjednako važna kao da je zlatna. Naše ambicije i ciljeve znate, nadamo se da ćemo ih i ispuniti. To su želje i obećanja svih nas. Pripreme nisu bile toliko duge kao što su znale da budu prethodnih godina. Kada putujete na takmičenje kakve su Igre, to može da ima i emotivni uticaj. Idemo raspoložene i fizički i psihički spremne - istakla je Ognjenovićeva. 

Informer

Trenera Gvidetija nerviralo je što na Olimpijske igre ne može da vodi 14 igračica, kao što je navikao kad je reč o velikim takmičenjima, već samo 12.

- Poslednjih 20 godina u odbojci se igra sa 14 igračica. Ne znam zašto na Olimpijske igre moram da idem samo sa 12. Selekcija je bila teška i podrazumevala je dug proces zbog samog kvaliteta. Na početku reprezentativne sezone bilo je poznato 90 odsto tima. Kako su dani prolazili, tako je i preostalih deset postajalo sve jasnije. Na kraju sam srećan zbog izbora, ovo je najbolji tim koji imamo i šaljemo u Pariz - zaključio je Gvideti.