23.07.2024.

17:11

Foto: Shutterstock/Informer/Reuters

Sport

Šok tvrdnje Amera! Novak i Ivana bez medalje na Olimpijskim igrama!

Procena je da će se srpska delegacija iz Pariza vratiti sa ukupno sedam odličja. Do zlata će, navodno, doći basketaši 3x3, odbojkašice i rvač Stevan Micić. Koliko zvuči nerealno da Novak i Ivana ne završe na postolju toliko bismo voleli da je veštačka inteligencija u pravu kad kaže da će vaterpolisti dogurati do finala. Košarkašima se takođe predviđa poraz od SAD u borbi za zlato, dok bi srebro trebalo da osvoji i Zorana Arunović. Jedinu bronzu, navodno, doneće rvač Mate Nemeš.

Nije precizirano zbog čega se Novaku, koji je sedam puta u karijeri igrao finale Rolan Garosa, ne predviđa borba za medalju. Ako su u obzir uzete godine i činjenica da je skoro imao operaciju kolena, trebalo je takođe računati i na to da je Nole na Vimbldonu stigao do finala.

Informer

Đoković je mnogo puta u karijeri išao preko svih očekivanja i prognoza stručnjaka, pa se nadamo da će nadmašiti i veštačku inteligenciju.

- Imaću još samo jednu šansu da osvojim olimpijsko zlato, a to je sad u Parizu na šljaci Rolan Garosa sa kojom sam vrlo dobro upozant. Uzbuđenje je uvek veliko, a moja očekivanja znate. Olimpijske igre se bliže, a euforija je sve veća. Osvojiti medalju na Olimpijskim igrama je nešto izuzetno posebno - rekao je nedavno Đoković.

Mićić favorit iz senke

Rvač Stevan Mićić doneće Srbiji olimpijsko zlato, predviđa veštačka inteligencija. Da li zato što je reč o američkom đaku, kojeg u SAD odlično poznaju i navodno čak planiraju da ga ukradu Srbiji ili zato što je aktuelni svetski prvak u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom, tek veruje se da će Mićić ponoviti uspeh Davora Štefaneka iz Rio de Žaneira.


OSVAJAČI MEDALJA ZA SRBIJU

ZLATO
Stevan Mićić (rvanje)
Odbojkašice
Basketaši

SREBRO
Vaterpolisti
Zorana Arunović (streljaštvo)
Košarkaši

BRONZA
Mate Nemeš (rvanje)

Osvajačica bronzane medalje iz Rija 2016, atletičarka Ivana Španović, takođe nije predivđena da se popne na pobedničko postolje. Ona je na poslednjem mitingu takmičenje završila nakon samo jednog skoka i povukla se zbog problema sa Ahilovom tetivom. 

Uprkos tome, njen trener Goran Obradović najavio je pohod na zlato.

- Ovo je olimpijska godina, a jedino što fali u Ivaninim vitrinama je zlatna olimpijska medalja. Propustili smo priliku u Tokiju, imali smo stvarno veliku šansu, ali potrudićemo se da u Parizu nadoknadimo sve. Sve manje od 7,10 metara ne može da garantuje zlato na Igrama, a možda se desi da ni to ne bude dovoljno - naglasio je Obradović.